News

Monica Pop lansează acuzații grave. Medicul susține că listele cu morții de Covid nu sunt corect întocmite

18.06.2020 | 23:07
Monica Pop lanseaza acuzatii grave Medicul sustine ca listele cu mortii de Covid nu sunt corect intocmite
Monica Pop a lansat o serie de acuzații la adresa autorităților. Sursa foto: captură Antena 3
ADVERTISEMENT

Doctorul oftalmolog Monica Pop a lansat o serie de acuzații grave la adresa autorităților sanitare din România.

Monica Pop susține că nu e normal cum se raportează decesele de Covid

Celebra doctoriță readuce în spațiul public controversa creată de cele două sintagme care au născut bătăi de cap în spitale: „mort cu Covid” (adică persoane care au murit din alte cauze, dar au avut și coronavirus) și „mort de Covid” (cei la care factorul declanșator al morții a fost boala cauzată de SARS-COV-2).

ADVERTISEMENT

Monica Pop a spus la Antena 3 că nu i se pare normal ca persoanele care mor, de pildă, în accidente, dar au fost asimptomatice, testate pozitiv cu coronavirus, să fie declarate moarte din cauza Covid.

„Dacă pe un bolnav COVID asimptomatic l-a lovit trenul, ți se pare normal să spui că a murit din cauza noului coronavirus? N-are nicio legătură. Și așa s-a întâmplat să… numărul nu e corect”, a mărturisit Monica Pop.

ADVERTISEMENT

Problema pacienților cu alte boli, aparent uitați de autorități: „A fost o discriminare foarte mare”

„Sunt reclamații de la oameni care au spus că părinții lor nu au avut nicio legătură cu nimic, au murit, iar pe certificatul de deces asta scrie, COVID. Categoric sunt și derapaje de genul ăsta. Nu spun că toate.

Oamenii au trimis poze după certificat. Și eu spun să vă interesați că numărul de morți e mult mai mare pe care îl spune domnul președinte, care e foarte delicat și vrea să împarte și capra și varza”, a completat medicul.

ADVERTISEMENT

„Din păcate, cu numărul ăsta nu se poate, pentru că a fost o discriminare foarte mare. Pacientul e pacient, indiferent de boala lui. Eu știu foarte bine, și din postura de medic, și din cea de pacient, că pacienții cronici nu au avut posibilitatea să se adreseze nicăieri”, a adăugat extrem de revoltată Monica Pop.

Tags: