Sporturi

Monica Puig a dezvăluit drama trăită după ce a câştigat aurul la JO 2016: “Depresia era inevitabilă. Îmi doream să plâng toată ziua într-o cameră întunecată”

24.10.2019 | 15:53
Monica Puig a dezvaluit drama traita dupa ce a castigat aurul la JO 2016 Depresia era inevitabila Imi doream sa plang toata ziua intro camera intunecata
ADVERTISEMENT

Monica Puig a trăit cel mai frumos moment al carierei la JO 2016 de la Rio de Janeiro, atunci când a câştigat medalia de aur la turneul olimpic de tenis feminin. La scurt timp, jucătoarea de tenis din Puerto Rico a cunoscut şi reversul, mai puţin luminos, al succesului. Recent, sportiva de 26 de ani a dezvăluit drama trăită după victoria obţinută în Brazilia.

Monica Puig nu s-a mai regăsit după aurul câştigat la JO 2016

Pe 13 august 2016, Monica Puig o învingea pe Angelique Kerber în finala turneului olimpic de la Jocurile Olimpice disputate la Rio de Janeiro. La 22 de ani, sportiva din Puerto Rico atingea cel mai important moment al carierei şi devenea egala un nume grele din istoria tenisului ca Steffi Graf, Venus Williams, Serena Williams sau Justine Henin. După momentul Rio, Monica Puig nu a mai legat victoriile şi semnele depresiei au apărut rapid, lucru pe care l-a destăinuit într-un editorial emoţionant pentru Behind The Racquet.

ADVERTISEMENT

“Este clar că m-am zbătut în ultimii trei ani şi am luptat cu toată presiune şi aşteptările care vin după ce am câştigat medalia de aur la Olimpiada din 2016. Au fost poate cei mai dificili trei ani din viaţa mea. Apare o traumă după ce câştigi un astfel de turneu. Toată ţara era cu ochii pe mine, ceea ce a fost extraordinar, dar ei nu au văzut latura mai puţin luminoasă. Depresia era inevitabilă, mai ales când îmi era greu să mă dau jos din pat. La un moment dat eşti în vârf, iar apoi, brusc, totul se termină şi nu ştii ce s-a întâmplat. Nu găseam modalităţi ca să mă motivez. Îmi doream să plâng toată ziua, în pat, într-o cameră întunecată. Abia acum, în octombrie 2019, pot spune că am revenit cu adevărat şi că sunt pe un drum bun”, a povestit Monica Puig pentru Behind The Racquet.

A avut probleme din cauza reţelelor de socializare

Fiind una dintre cele mai importante sportive din Puerto Rico, toţii ochii din micuţa ţară caraibiană erau pe prestaţiile ei de pe teren. După succesul de la Jocurile Olimpice din 2016, Monica Puig nu a mai avut rezultate la fel de bune, iar criticile au început să apară, tocmai din partea fanilor ei.

ADVERTISEMENT

“Social media este un al aspect care m-a afectat. Am primit multe comentarii şi reacţii negative. Toţi îşi doreau ca eu să dau greş. În acele momente dificile, singurul meu sprijin a fost familia şi echipa. Credeam că sunt singura persoană care trece prin aceste stări, dar am aflat mai apoi că nu sunt singura. Că sunt şi alte persoane în situaţia mea, în special foşti olimpici, ca Missy Franklin sau Michael Phelps”, a mai completat Monica Puig.

  • 81 este locul în clasamentul WTA pe care se află Monica Puig
  • 2 turnee a câştigat Monica Puig în carieră
ADVERTISEMENT