News

Monica, tânăra care a uimit pe toată lumea cu perseverența ei. Nu poate auzi, nici vorbi, și își dă licența la jurnalism prin limbajul semnelor

24.06.2020 | 10:01
Monica tanara care a uimit pe toata lumea cu perseverenta ei Nu poate auzi nici vorbi si isi da licenta la jurnalism prin limbajul semnelor
ADVERTISEMENT

Ambiția unei tinere din București de a reuși în domeniul la care a visat să activeze impresionează o țară întreagă.

Monica este o studentă care nu poate auzi, nici vorbi, însă asta nu o oprește din încercarea de a-și îndeplini visul: acela de a deveni jurnalist.

ADVERTISEMENT

După trei ani de studii, aceasta se pregătește acum de cel mai important examen din viață: cel de licență în jurnalism.

Monica, tânăra care nu poate auzi, nici vorbi, și își dă licența la jurnalism prin limbajul semnelor

Monica tocmai a absolvit Facultatea de Jurnalism din București. Au fost ani dificili pentru aceasta, însă perseverența și ambiția au ajutat-o să ducă la bun final anii de studiu.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că nu poate auzi și nici vorbi, ea a luptat toată viața pentru a-și îndeplini visul: acela de a profesa în mass-media.

În ultimii ani a lucrat într-un centru xerox pentru a se putea întreține, iar acum se pregătește să își dea examenul de licență: prin semne.

ADVERTISEMENT

”A terminat un liceu de masă, şi a fost greu. De acolo a început greul: trecerea de la o şcoală specială la un liceu de masă…Este greu, greu”, a spus mama Monicăi la Observator A1.

Monica a intrat din prima la Jurnalistică

În ciuda handicapului său, Monica nu s-a sfiit să învețe și să demonstreze lumii că, dacă ai un vis, ți-l poți îndeplini prin multă muncă și pasiune.

ADVERTISEMENT

La aproape 30 de ani, aceasta a dat examen la jurnalistică și a intrat din prima. În prezent, monica face parte din noua generație de jurnaliști.

Ea are planuri mari de viitor și știe sigur ca ea va reuși să schimbe percepția celor din jur față de oameni ca ea, care trăiesc într-un mod diferit, dar pot avea aceeași dorință de a reuși.

ADVERTISEMENT