Life

Monica Tatoiu o desființează pe Carmen Iohannis după ce Prima Doamnă și-a etalat bijuteriile: „E o rușine! Se face de râs”

Monica Tatoiu nu a cruțat-o pe Carmen Iohannis după ce aceasta s-a afișat la un eveniment cu bijuterii de 12.000 de euro.
08.06.2023 | 12:47
Monica Tatoiu o desfiinteaza pe Carmen Iohannis dupa ce Prima Doamna sia etalat bijuteriile E o rusine Se face de ras
Monica Tatoiu a comentat apariția controversată pe care a avut-o Carmen Iohannis. Foto: Captură YouTube/ Instagram. Montaj: FANATIK
ADVERTISEMENT

Monica Tatoiu a comentat controversata apariție pe care a avut-o Carmen Iohannis zilele trecute, la Dusseldorf, unde l-a însoțit pe președintele României la un eveniment.

Monica Tatoiu o desființează pe Carmen Iohannis după apariția cu bijuteriile de 12.000 de euro

Soția lui Klaus Iohannis a purtat niște bijuterii de 12.000 euro de la firma Malvinei Cservenschi, gestul ei fiind criticat de mare parte a oamenilor dată fiind greva profesorilor. Pentru mulți, apariția a fost una sfidătoare, iar Carmen Iohannis a fost aspru taxată, mai ales în mediul online.

ADVERTISEMENT

Monica Tatoiu, fostă profesoară de matematică, a vorbit despre controversa bijuteriilor purtate de Carmen Iohannis. Nu a avut deloc milă de nevasta președintelui României, după cum veți putea vedea în dialogul purtat cu FANATIK, în rândurile de mai jos.

Monica Tatoiu, fără milă: „E ca atunci când se urcă scroafa în copac!”

Era momentul potrivit ca doamna Iohannis să se afișeze cu bijuteriile de mii de euro taman în timpul grevei? Cum vedeți toată controversa asta?

ADVERTISEMENT

–  O să spun o chestie: Chassez le naturel, il revient au galop! Adică.. atunci când se urcă scroafa în copac! E o vorbă la francezi, atunci când vrei să fugi de natura ta, până la urmă iese la suprafață ca uleiul.

De unde apatența asta pentru imagine, pentru lux a soților Iohannis? Ați găsit vreo explicație? 

ADVERTISEMENT

–  E provincialism. Pot să vorbesc din punctul meu de vedere. Eu când am venit de la Timișoara în București, am fost o țoapă provincială, eu!

„Greșeala soției președintelui este că nu ascultă și nu vrea să învețe”

Cum ați realizat asta? Cine v-a zis?

Monica Tatoiu a oferit imediat numele persoanei care i-a deschis ochii: – Dina Cocea (n.r: una din actrițele remarcabile ale României, care s-a stins din viață în anul 2008). Dar eu, spre deosebire de alții, mi-am asumat, m-am uitat în oglindă și am învățat. N-am zis că eu știu mai bine. Nu le știm pe toate pe lumea asta.

ADVERTISEMENT

De-asta trebuie să învățăm de la alții care sunt mai deștepți ca noi. Greșeala soției președintelui este că nu ascultă și nu vrea să învețe. De asta se face de râs ea, dar problema e că ne face și pe noi de râs. Eu pot să umblu și în pielea goală pe stradă, sunt pe persoană fizică. Ea nu poate să o facă, pentru că e soția președintelui României. Ea e ca un timbru care se lipește de toată țara.

Ce le reproșează Monica Tatoiu cuplului Klaus-Carmen Iohannis: „Ca să vedeți cât e de lașă… E o rușine!”

Instituția primei doamne nu există la noi, dar, totuși, Administrația Prezidențială, în comunicatul în care a lămurit povestea cu bijuteriile, Carmen Iohannis era prezentată cu această titulatură, cu P mare și D mare… Ține și asta de provincialism?

–  Îi place ei să fie prima doamnă. Ca să vă dați seama cât e de lașă… Când președintele a avut o casă la București, a refuzat să plece din cuibușorul de la Sibiu și să-și asume rolul de parteneră a președintelui. Ea putea să meargă în școli, să participe la programe, asta ar trebui să facă, pentru că ea se plimbă pe banii noștri. Ce-a făcut, în schimb, pentru banii plătiți de oameni? N-a făcut nimic! Soția unui lider trebuie să se implice în organizații caritabile, să facă ceva. Nu a făcut nimic. E o rușine!

E o rușine pentru noi, profesorii, că eu încă mă consider profesoară. Să fi fost eu soția președintelui, aveam nu știu câte programe pentru copii de la sate, să îi învățăm limba engleză, de exemplu. Nu a făcut absolut nimic. O să se calculeze la un moment dat cât a cheltuit România cu ea. De ce n-a venit la București? De ce l-a pus pe președinte să cheltuie o groază să se ducă în weekend-uri la Sibiu? A fost lașă! Ca să vii aici, dacă n-ai nimic de spus, te faci de râs! Atunci a preferat să stea acolo în provincie, să se urce într-un avion de lux și să-și facă plăcerile fără niciun respect pentru țara care o plătește.

Administrația Prezidențială a lămurit controversa bijuteriilor purtate de Carmen Iohannis: a vrut să promoveze un brand românesc

După ce au apărut imaginile cu Carmen Iohannis purtând bijuteriile respective, în spațiul public au apărut o serie de întrebări, dincolo de gusturile fiecăruia pentru astfel de podoabe. Una din întrebări era dacă soția lui Klaus Iohannis și-a achiziționat respectivele diamante aplicate de colier și inel sau doar s-a angajat în a face reclamă firmei Malvinei Cservenschi.

În cele din urmă, Cotroceniul a lămurit situația și a transmis, printr-un comunicat, că profesoara de engleză din Sibiu a dorit să promoveze un brand românesc peste hotare și că la sosirea din Germania a înapoiat bijuteriile firmei respective.

Monica Tatoiu, despre criza din Educație: „E clar că e nevoie de o reformă structurală”

Revenind la situația spinoasă de la Educație, Monica Tatoiu a comentat, în continuare, despre profesori. „Soluții (n.r.: pentru evitarea grevei) existau. În decembrie, când s-a votat bugetul Educației, acceptat de omul președintelui, doamna Deca, care e specialistă în nave, atunci trebuia discutată treaba asta. În legea educației, de exemplu, era trecută creșterea salariilor, dar a dispărut în Parlament.

Este o rușine pentru România! Mai trebuie spus ceva. Sunt 300.000 de cadre didactice și personal care activează în învățământ. Una e când ai 50.000 de polițiști, alta e când vorbim să mărim salariile pentru 300.000. E clar că e nevoie de o reformă structurală, dincolo de creșterile salariale”, a adăugat Monica Tatoiu, pentru FANATIK, despre situația profesorilor.

 

 

ADVERTISEMENT