Sporturi

Trei medalii de aur pentru România la Open-ul de judo de la Praga!

27.02.2021 | 18:46
Trei medalii de aur pentru Romania la Openul de judo de la Praga
ADVERTISEMENT

Judoka Monica Ungureanu a câștigat medalia de aur la categoria 48 de kilograme de la Open-ul de la Praga, un pas important pentru ca sportiva noastră să obțină calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Aur pentru Adrian Șulcă și Laris  Borș, bronz pentru Petr Zhukov

UPDATE 27 27 FEBRUARIE, ora 18:47 / După performanța obținută de Monica Ungureanu, delegația României a mai cucerit două medalii de aur la Open-ul de Judo de la Praga, prin Adrian Șulcă și Laris Borș, și una de bronz, prin Petr Zhukov.

ADVERTISEMENT

La categoria 66 kg, Laris Borș a trecut pe rând de Scott Thompson (Marea Britanie), Yevhen Honcharko (Ucraina), Petr Zhukov (România, în semifinale), pentru ca în finală să-l învingă pe moldoveanul Vadim Bunescu.

ÎNCĂ UN AUR ȘI-UN BRONZ LA PRAGA PENTRU ROMÂNIA!
Laris Borș e de AUR și Petr Zhukov e de BRONZ LA 66 de kg! ✌️???

Publicată de Cozmin Gusa pe Sâmbătă, 27 februarie 2021

Adrian Șulcă a luat aurul la categoria 73 kg, adversarii pe care i-a învins fiind Adrian Crijanovschii (Moldova), Mathias Czizsek (Austria), Ksawery Morka (Polonia), Roope Korhonen (Finlanda, în semifinale) și Jakub Jecminek (Cehia, în finală).

ADVERTISEMENT

SUNTEM TARI, DE 3 ORI IMNUL ROMÂNESC LA PRAGA! ADRIAN ȘULCĂ AL TREILEA AUR PENTRU JUDO-ul ROMÂNESC ÎN EUROPA! Seară…

Publicată de Cozmin Gusa pe Sâmbătă, 27 februarie 2021


Știre inițială 27 februarie, ora 17:34

Această reușită vine după ce în urmă cu o săptămână Alexandru Raicu s-a impus la Grand Slam-ul de la Tel Aviv.

Japonezul Kohei Oishi este marele artizan al medaliei de aur obținută de delegația României la Grand Slam-ul de judo de la Tel Aviv, el fiind antrenorul lui Alex Raicu.

ADVERTISEMENT

Medalie de aur pentru Monica Ungureanu la Open-ul de la Praga

Judo-ul românesc se poate mândri cu o nouă performanță senzațională, medalia de aur obținută de Monica Ungureanu la Open-ul de la Praga.

Sportiva noastră a trecut mai întâi de Jacqueline Springer (Austria), apoi în semifinale de Amber Gerjers din Olanda, pentru ca în finală să o învingă pe Katharzina Tanger din Austria.

ADVERTISEMENT

PRIMUL AUR LA PRAGA, MONICA UNGUREANU LA 48 kg, PAS IMPORTANT PENTRU CALIFICAREA LA TOKYO! ✌️???

Publicată de Cozmin Gusa pe Sâmbătă, 27 februarie 2021

Ceilalți români aflați în finală în competiția din capitala Cehiei sunt Lucian Borș și Adrian Șulcă, înb timpă ce alți sportivi din țara noastră urmează să intre în concurs.

În toamna anului trecut,  la Campionatele Europene de Tineret şi Juniori, România a obţinut medalii de argint şi bronz, prin Eduard Şerban şi Alex Creţ.

Federația Română de Judo e alături de sportivii și de antrenorii ei. Forul național a luat notă de admiterea parțială a contestației în decizia finală pe care a dat-o Curtea de Apel Brașov, în procesul care i-a fost intentat fostului antrenor Adrian Croitoru.

Federația Română de Judo vrea ca sportul pe care îl reprezintă să devină materie opțională în școlile din România, iar în acest sens președintele Cozmin Gușă s-a întâlnit cu Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.

ADVERTISEMENT