News

Monolitul misterios din Neamț a dispărut fără urmă, la 2 zile după dispariția celui din SUA

02.12.2020 | 09:19
Monolitul misterios din Neamt a disparut fara urma la 2 zile dupa disparitia celui din SUA
Monolit misterios descoperit în Piatra Neamț
ADVERTISEMENT

Obiectul misterios de la Bâtca Doamnei din Neamț a dispărut, la fel cum s-a întâmpla și cu obiectul din deșertul Utah din SUA.

Structura metalică apăruse la finalul lunii noiembrie în apropiere de cetatea dacică Petrodava, la doar câteva zile după ce o structură asemănătoare apăruse în deșertul american, în Utah.

ADVERTISEMENT

Așa cum au apărut, cele două structuri metalice au dispărut în mod misterios, strârnind curiozitatea pasionaților de paranormal.

Obiectul misterios din Neamț a dispărut peste noapte

Publicația britanică Daily Mail a remarcat situația. „Acum un misterios monolit în stilul Arthur C Clarke a apărut în România după ce o inexplicabilă structură din metal a dispărut din Utah – deci, cine (sau ce) a pus-o acolo?”, s-au întrebat jurnaliștii britanici.

ADVERTISEMENT

Ambele obiecte misterioase au fost amplasate în zone protejate, însă nimeni nu poate spune cu siguranță cine sau ce le-a amplasat acolo.

MONOLÍT, -Ă, monoliți, -te, adj. Care este constituit dintr-o singură bucată, dintr-un singur bloc (1). ♦ Fig. Bine închegat, sudat; unitar, omogen; trainic, monolitic. ♦ (Substantivat, n.) Monument construit dintr-un singur bloc de piatră. – Din fr. monolithe.

ADVERTISEMENT

Între timp, cu „monolitul” din Utah a apărut o filmare pe Tik Tok care pare să arate mai mulți oameni care demontează obiectul și-l mută, însă pasionații de OZN-uri sunt convinși că anul 2020 se va încheia cu o invazie extraterestră.

Revenind la obiectiul misterios din România, Rocsana Josanu, reprezentanta Direcției Județene de Cultură Neamț, a anunțat declanșarea unei anchete privind apariția monolitului.

ADVERTISEMENT

Se află pe o proprietate privată, dar încă nu ştim cui îi aparţine monolitul. Este într-o zonă protejată a unui sit arheologic. Înainte ca ceva să fie instalat acolo, este necesară permisiunea instituţiei noastre, care trebuie să fie aprobată de Ministerul Culturii”, a spus ea.

 

ADVERTISEMENT