Montella îl menajează pe killerul lui Juventus în jocul cu gorjenii

Fiorentina are deja şase puncte din primele două partide din Liga Europa, ca urmare a succesului lejer înregistrat acasă, 3-0 cu Pacos de Ferreira, urmat de un rezultat excelent la Dnipropetrovsk,...
24.10.2013 | 01:00
Montella il menajeaza pe killerul lui Juventus in jocul cu gorjenii

Fiorentina are deja şase puncte din primele două partide din Liga Europa, ca urmare a succesului lejer înregistrat acasă, 3-0 cu Pacos de Ferreira, urmat de un rezultat excelent la Dnipropetrovsk, 2-1 împotriva unei echipe ucrainene destul de puternică. Cu încă trei puncte în faţa Pandurilor discursul calificării va fi încheiat cu happy-end, pentru că la nouă puncte la mijlocul întrecerii nu mai poţi rata accesul în primăvară. Acest lucru l-a subliniat şi antrenorul Vicenzo Montella la conferinţa de presă din această seară, care a sublinat că respectă Pandurii, care joacă mai bine afară decît acasă, dar obiectivul echipei sale este a treia victorie, pentru ca apoi să se poată concentra pe partidele din Serie A.

Şansă pentru brazilianul Matos

Chiar dacă vorbeşte de introducerea celei mai bune echipe, informaţiile care parvin dinspre Florenţa sunt despre un amplu turn-over în formula de start a toscanilor. Sunt deja absenţi suspendatul Pizzaro şi accidentaţii Ambrosini şi Mario Gomez, dar mutările nu se opresc doar la înlocuirea lor. După succesul fantastic din partida cu Juventus, în care Fiorentina a remontat de la 0-2 la 4-2 în doar 25 de minute, e clar că anumiţi jucători trebuie menajaţi, mai ales că urmează două partide grele pentru violeţi în Serie A, în weekend la Verona, contra lui Chievo şi în intermediara de miercurea viitoare, examen deosebit de greu, acasă, în compania lui Napoli. De aceea, contactaţi de Fanatik, ziariştii de la cotidianul “La Nazione văd un prim unsprezece al Fiorentinei cu foarte multe modificări, chiar şi faţă de primele două jocuri din Liga Europa, în care Montella a folosit şase-şapte ttulari şi patru-cinci rezerve.

Printre cei care aproape sigur vor fi ţinuţi măcar pe bancă, dacă nu menajaţi complet, se vor afla golgeterul Giuseppe Rossi, omul care a marcat o triplă lui Juventus, care îi va lăsa locul tîn]rului brazilian Matos, polivalentul mijlocaş Cuadrado şi, în premieră, omul cheie al sistemului defensiv, argentinianul Gonzalo Rodriguez, care  nu a absentat pînă acum nici un minut. Mai mult, Montella ar putea folosi, tot în premieră, patru jucători în apărare, faţă de trei ca de obicei. R0ncaglia, Commper, Tomovici, Pasqual ar putea fi linia de fund a Fiorentinei.

La mijloc Joaquin va evolua din primul minut, Iakovenko are şi el mari şanse de a juca din primul minut, iar Aquilani şi Alonso sunt alte nume care au mari şanse la titularizare. Iar tînărul Matos va fi sprijinit în ofensivă de un spaniol care are un bogat resistru tehnico-tactic, Borja Valero.

Echipa probabilă Fiorentina

Neto – Roncaglia, Commper, Tomovici, Pasqual – Iakov enko, Aquilani, Joaquin, Alonso – Borja Valero, Matos