Sport

GATA! Moraru a numit NOUL ANTRENOR la Rapid! “Vreau jucători ROM NI!”

UPDATE 12:44 / Adrian Iencsi este noul antrenor al Rapidului. Discuţiile din această dimineaţă dintre patronul Valerii Moraru şi fostul căpitan al Rapiudului, Adrian Iencsi, s-au concretizat...
17.07.2015 | 12:45
GATA Moraru a numit NOUL ANTRENOR la Rapid Vreau jucatori ROM NI
ADVERTISEMENT

UPDATE 12:44 / Adrian Iencsi este noul antrenor al Rapidului. Discuţiile din această dimineaţă dintre patronul Valerii Moraru şi fostul căpitan al Rapiudului, Adrian Iencsi, s-au concretizat într-o înţelegere de un an cu opţiune de prelungire. Obiectivul este clar: promovarea în prima ligă. Iensci a declarat că vrea să se bazeze pe fotbalişti din ţară în formarea unei echipe care să poată îndeplini obiectivul amintit.

“I-am propus lui Valerii Moraru planul meu, o echipă cu minimum 5 jucători români, pot fi şi de Liga a doua, dar neapărat să fie români. Avem nevoie de jucători de caracter şi cred că putem promova”, a spus noul antrenor rapidist la un post de televiziune.

ADVERTISEMENT

*******************************************************************************************************************************

Rapid îşi poate afla noul antrenor din moment în moment. Patronul Valerii Moraru este acum la baza Pro Rapid şi negociază cu Adrian Iencsi numirea acestuia pe banca tehnică. Iencsi nu şi-a ascuns niciodată dorinţa de a antrena pe Rapid, ultima dată chiar ieri, foarte clar şi direct.

ADVERTISEMENT

„Sînt în discuţii cu patronul Rapidului. Oricine vine la Rapid îşi asumă o responsabilitate. Aş accepta oferta Rapdiului dacă se va apela la mine. Mi-am început cariera de antrenor de trei ani, am acumulat ceva experienţă. Am început de jos, am lucrat alături de un antrenor mare, Ioan Andone, de la care am învăţat multe lucruri, a spus Iencsi la radio Sport Total FM.

EXCLUSIV! Dinamovist ARESTAT pentru VIOL! 4 ani cu EXECUTARE!

“Dacă aş deveni antrenorul Rapidului ar fi un lucru extraordinar pentru mine. Aş avea un atu că sînt cunoscut de suporteri, sînt iubit de ei, ştiu ce şi-ar dori. În al doilea rînd îmi place foarte mult meseria de antrenor şi vreau, normal, să ajung în Liga 1. Dacă mă doreşte Rapdiul, ar fi foarte bine. Eu aş veni în orice conjunctură şi sînt convins că am ajunge în Liga 1 după numai un an în liga a doua”

ADVERTISEMENT

STEAUA. EXCLUSIV! Rădoi, întăriri în staff. VEZI CINE A VENIT!

Iensci pare conştient la ce s-ar înhăma dacă ar ajunge la o înţelegere cu Valeri Moraru: “Rapidul nu are jucători acum. Pentru orice antrenor va fi greu. De aceea şi antrenorii care au fost contactaţi au refuzat să vină la echipă. Eu aş avea acest curaj. Sînt sunat de foarte mulţi suporteri, mă întîlnesc cu lumea pe strada şi mi-au spus mulţi că şi-ar dori să preiau eu Rapidul. Chiar dacă nu este o conjunctură favorabilă pentru mine, mi-aş asuma această responsabilitate. Şi eu mi-aş dori să fiu antrenorul echipei acum şi să am un lot pus la punct, omogen, să fie stabilitate financiară şi să fim iesiţi din insolvenţă. Sînt conştient că nu pot să am această şansă să am toate condiţiile pentru a face ceva”

“Eu sînt un antrenor tînăr, cu entuziasm. Îmi place să mă bat pentru ceva, să fiu primul. Chiar dacă situaţia nu este bună la Rapid, eu vreau să fac ceva, să construiesc o echipă care să joace fotbal, să revină unde îi este locul. Nu este uşor, dar mă bazez enorm de mut pe suporteri. În ultimul timp echipa a trăit prin suporteri, ei au ţinut clubul în picioare”.

ADVERTISEMENT
Tags: