Fotbal intern

Se vinde SIGLA Rapidului:”În 2017″ Palmaresul, scos la LICITAŢIE

UPDATE, 15. 12, ora 11:50 / Aurel Birhac, lichidatorul judiciar al Rapidului, a anunţat că palmaresul echipei din Giuleşti va fi scos la licitaţie anul următor:...
15.12.2016 | 11:55

UPDATE, 15. 12, ora 11:50 / Aurel Birhac, lichidatorul judiciar al Rapidului, a anunţat că palmaresul echipei din Giuleşti va fi scos la licitaţie anul următor:

“După ce respingerea recursului urmează lichidarea tuturor bunurilor societăţii SC FC Rapid SA. Voi încerca să dau de toate, apoi vor fi evaluate şi în final scoase la vînzare. Palmaresul cu siguranţă este bunul cel mai de preţ al FC Rapid. Iar el va fi scos la vînzare în cadrul unei licitaţii publice, conform legii. Nu ştiu cînd se va întîmpla, probabil anul viitor. Preţul nu pot să îl estimez, depinde de piaţă. Depinde şi de evaluator, iar noi o să aducem un evaluator specializat.

Am spus că licitaţia pentru palmares va avea loc probabil anul viitor pentru că mai întîi trebuie să fac rost de documente. Administratorul special Adrian Diaconescu refuză să mi le dea, dar pînă la urmă va fi obligat. Dacă nu, voi merge la OSIM şi voi ridica duplicate. Oricum, pînă la 3 februarie nu se va putea face nimic deoarece atunci avem termen pentru stabilirea tabelului definitiv al creanţelor. Dar repet, toate bunurile vor fi scoase la vînzare. Ce se va găsi, ce nu se va găsi se va imputa vinovaţilor”, a spus Birhac pentru Agerpres.

************************************************************************************************************

Veste tristă pentru suporterii Rapidului! Curtea de Apel a respins astăzi recursul făcut de SC FC Rapid SA în privinţa falimentului.

Ceea ce înseamnă că echipa care s-a înfiinţat în anul 1923 nu mai există! Singura şansă a giuleştelor, o societate să preia palmaresul clubului.

Cel mai probabil, echipa care va prelua palmaresul giuleştenilor este AFC Rapid din Liga a 5-a. Formaţia a cărui conducător este Horia Manoliu, fostul director de marketing al Rapidului.

Manoliu a preluat palmaresul, stema şi culorile de la George Copos.

Iată palmaresul Rapidului:

Titluri în Liga 1: 3
Cupa României: 13
Supercupa României: 4
Cupa Ligii: 1
Cupa Balcanică: 2

–––––––––––––––––––––

RAPID. Suporterii din Grant nu şi-au pierdut speranţa că echipa lor de suflet ar putea fi salvată. Miercuri, 14 decembrie, va avea loc un nou termen în recursul SC FC Rapid SA privind falimentul. Valerii Moraru, principalul acţionar al clubului, a oferit detalii despre stadiul în care se află procesul.

RAPID. “Insolvenţa este o problemă rezolvabilă. Aici nu sînt probleme. Problema este cine duce clubul mai departe. Pentru că eu nu am forţa financiară, recunosc asta. Aici este toată treaba. Cine este dispus să ducă Rapidul mai departe pentru că, repet, la insolvenţă nu sînt probleme. Am cerut şi schimbarea administratorului judiciar (n.r. Aurel Brihac), cumpărăm creanţele…”, a spus Moraru pentru FANATIK.RO.

RAPID. “Nimeni nu vrea să aducă bani de acasă pentru Rapid şi să fie înjurat”

Moraru a declarat că va solicita înscrierea Rapidului în Liga 1 şi că primordial este să găsească un om de afaceri dispus să investească la clubul înfiinţat în 1923.

“Vom solicita ca echipa să fie înscrisă anul viitor în Liga 1. Sper să avem cîştig de cauză şi să nu mai apelăm la tribunal. Eu, în toată această perioadă, am negociat cu mai mulţi oameni de afaceri preluarea clubului. Nu am stat degeaba. Dar nimeni nu este dispus să aducă bani de acasă şi să fie înjurat. Asta mi-au spus toţi. Sper, ca într-un final, să găsesc pe cineva să vină în locul meu”, a spus Moraru pentru FANATIK.RO.

“Moraru pregăteşte o revenire”

RAPID. În urmă cu aproximativ două săptămîni, Marian Rada, fost antrenor, jucător şi conducător la Rapid, declara: “Eu sînt optimist şi cred că tace pentru că pregăteşte ceva, pregăteşte o revenire, astfel încît Rapid să fie altceva. Dacă face rost de bani, s-ar putea să revină cu actualul Rapid. Familia Moraru are o datorie faţă de faptul că au luat Rapidul şi l-au adus unde e”.

40 de milioane de euro este, oficial, averea familiei Moraru

94,72 % este procentajul acţiunilor deţinute de Valerii Moraru la Rapid