News

Consumaţi cât mai mult morcov. Vezi în ce fel îţi îmbunătăţeşte viaţa sexuală

Morcovul, sau folosind denumirea ştiinţifică, Daucus carotas, este un aliment de bază în viaţa omului. Beneficiile acestei rădăcini leguminoase asupra organismului sunt multiple. Se ştie că...
13.08.2017 | 00:00
Consumati cat mai mult morcov Vezi in ce fel iti imbunatateste viata sexuala

Morcovul, sau folosind denumirea ştiinţifică, Daucus carotas, este un aliment de bază în viaţa omului. Beneficiile acestei rădăcini leguminoase asupra organismului sunt multiple. Se ştie că există o strânsă legătură între morcov şi vedere. Consumând morcov ai mari şanse să îşi îmbunătăţeşti mult calitatea vederii, întrucât conţine luteină, o substanţă foarte benefică globului ocular. De altfel, când tai un morcov nu întâmplător el are o textură similară ochiului uman.

Beneficiile morcovului asupra unor organe sunt la fel de notorii. Pentru inimă şi pentru ficat el este un adevărat aur, aşa cum s-a constatat în numeroase rânduri, iar în regimurile de slăbire de asemeni oferă rezultate notabile. Consumat crud sau în salate are acelaşi grad de beneficitate, doar atunci când sunt fierţi se mai pierde din efectul pozitiv, dar nu în mare măsură.

Morcov şi sex. Este la fel de benefic precum legendara ţelină

Însă puţină lume ştie că între morcov şi sex există o foarte strânsă şi benefică legătură. Dintre rădăcinoase legendară în această direcţie a fost mereu ţelina, însă doctorii vin cu argumente solide şi asupra importanţei consumului de morcovi.

Morcovii sunt consideraţi benefici pentru viaţa sexuală datorită conţinutului de vitamina A care ajută la eliberarea hormonilor sexuali, atât feminini cât şi masculini, crescând libidoul,Morcovii sunt bogaţi în beta caroten, compus chimic ce ajută la îmbunătăţirea mobilităţii spermatozoizilor, potrivit sursei citate, calitate ce îi recomandă în cazul cuplurilor care doresc să aibă un copil.

Aceste legume sunt, de asemenea, bogate în vitamina A, un compus chimic care ajută testiculele şi ovarele să convertească colesterolul în hormoni sexuali, care sunt apoi eliberaţi în sânge, ducând la creşterea libidoului.Având în vedere că morcovii duc la o creştere a nivelului de hormoni sexuali atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor, cuplurile care includ în meniu morcovii vor simţi mai des dorinţa sexuală şi se vor putea bucura împreună de plăcerile intimităţii.