News

Exclusiv. Cum arată monumentul ridicat la mormântul Alinei Ciucu, fata ucisă la metrou. ”Pentru cei dragi ești încă vie, iubirea crește din durere”

Pe 12 decembrie 2017, Alina Ciucu (25 de ani) a murit împinsă în fața metroului de Magdalena Șerban, în stația Dristor. Apropiații tinerei se îngrijesc astăzi de mormântul tinerei originară din satul Lișteava.
28.12.2021 | 13:25
Alina Ciucu (25 de ani) a murit pe 12 decembrie 2017, împinsă în fața garniturii de metrou de Magdalena Șerban
ADVERTISEMENT

Unul dintre cele mai cutremurătoare cazuri din ultimii ani s-a petrecut pe 12 decembrie 2017, când Magdalena Șerban, o femeie din Craiova, a împins-o în fața metroului pe Alina Ciucu (25 de ani), originară din satul doljean Lișteava, comuna Ostroveni.

Magdalena Șerban încercase și cu câteva ore mai devreme, în stația Costin Georgian, să împingă pe șine o altă fată, dar tânăra de 20 de ani – sportivă de performanță- reușise să se salveze, reclamând-o apoi la Poliție pe agresoare. Numai că – până au reacționat autoritățile – Șerban a împins-o pe Alina Ciucu în fața metroului, în stația Dristor, în jurul orei 8 seara, tânăra neavând nici o șansă de scăpare.

ADVERTISEMENT

Femeia care a împins-o în fața metroului pe Alina Ciucu a fost condamnată la închisoare pe viață

Arestată după câteva ore, Magdalena Șerban nu și-a justificat crima, toate expertizele făcute concluzionând că aceasta avea discernământ în momentul tragediei. În consecință, în martie 2019, Curtea de Apel București a condamnat-o pe Magdalena Șerban la închisoare pe viață și la plata unor daune morale de 60.000 euro.

Alina Ciucu era o fată care avusese o viață chinuită, mult timp lipsită de dragostea părinților naturali. Salvarea tinerei a venit de la familia unor vecini, care o adoptaseră și o crescuseră ca pe copiii lor, asigurându-i cele necesare unui trai decent.

ADVERTISEMENT

“Alina a fost adoptată în copilărie de o familie din vecini, dar femeia despre care se știe că ar fi mama ei naturală nu este mama ei naturală, este a doua soție a tatălui ei. Femeia care a născut-o pe Alina a murit acum câțiva ani.

Și tatăl ei, Marin Ciucu, apare doar în acte ca tatăl ei, pentru că mama Alinei, atunci când a născut-o, a vrut să treacă în acte ca părinte al fetei pe cineva, iar Marin a acceptat el asta!”, declara un angajat al primariei din Ostroveni pentru presă, imediat după producerea dramei.

ADVERTISEMENT

Alina Ciucu urma să se mărite cu iubitul ei, cu care se iubea de 3 ani

După ce terminase o facultate în Capitală, Alina Ciucu se angajase și se implicase într-o relație serioasă cu Gabriel, analist financiar la o societate non-bancară. Din păcate, toate planurile celor doi au fost spulberate de moartea cutremurătoare a Alinei.

La procesul Magdalenei Șerban, Alexandra, tânăra pe care criminala a încercat să o împingă prima dată în fața metroului, a primit despăgubiri de 30.000 euro, în timp ce iubitul Alinei, Gabriel, nu s-a ales cu nici un ban, deși ceruse daune morale de 100.000 euro.

ADVERTISEMENT

”Curtea are în vedere natura daunelor morale, fiind vorba exclusiv de daune morale de afecțiune care presupun o probațiune mai riguroasă a intensității suferințelor fizice ceea ce, în speță, nu s-a realizat”, și-au justificat judecătorii hotărârea. Și asta în pofida faptului că Gabriel și Alina erau împreună de 3 ani și urmau să se căsătorească.

Epitaf emoționant scris de cei dragi pe crucea Alinei Ciucu

Inițial, la mormântul Alinei Ciucu din satul natal se ridicase doar o cruce simplă, din lemn, părinții adoptivi ai tinerei ucise la metrou fiind cei care se ocupaseră de înmormântare, dar și de comemorările ulterioare. Încă afectat de dispariția iubitei, Gabriel a participat la mai toate pomenile, la care se strângeau și majoritatea prietenilor Alinei.

Dorind să mențină vie amintirea Alinei, familia adoptivă a fetei a ridicat chiar și un monument la locul de veci al acesteia, din satul Lișteava. Monumentul este realizat din marmură, are o și troiță impresionantă din lemn, iar pe cruce este scris un mesaj emoționant, dedicat fetei dispărute atât de devreme și atât de nedrept.

”Prea iute, prea timpuriu, ai mers pe drumul de tăcere, pentru cei dragi ești încă vie, iubirea crește din durere”, acesta este epitaful scris pe piatra de mormânt a Alinei Ciucu. Locul de veci este foarte bine îngrijit, mereu sunt lumânări sau candele aprinse, dar și buchete de flori aduse de familia adoptivă sau de prietenii care nu au uitat-o pe cea care a fost Alina Ciucu.

ADVERTISEMENT