Life

Mormântul blestemat care i-a speriat pe locuitorii unui oraș din România. Se spune că locul e bântuit: “Avea mereu un coşmar”

Mormântul blestemat care i-a speriat pe locuitorii unui oraș din România. Unde se află locul despre care se spune că este bântuit și care este povestea acestuia?
05.07.2022 | 18:28
Mormantul blestemat care ia speriat pe locuitorii unui oras din Romania Se spune ca locul e bantuit Avea mereu un cosmar
Mormântul blestemat care i-a speriat pe locuitorii unui oraș din România. Ce se întâmplă în acel cimitir foto: Wikipedia / shtiu.ro
ADVERTISEMENT

Mormântul despre care se spune că este blestemat i-a speriat pe locuitorii unui oraș din România. Se spune că locul respectiv este bântuit.

Mormântul blestemat care i-a speriat pe locuitorii unui oraș din România

Cimitirul Dumbrava din Buzău este cel mai vechi din oraș, iar acolo se află monumente importante funerare, multe dintre acestea fiind misterioase.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre mormântul unei mame despre care se spune că a murit plângând după ce și-ar fi pierdut cei șase copii. Se spune că de acolo se aud plânsele de copii chiar și acum, lucru care îi sperie pe localnici.

Acest mormânt se află chiar în mijlocul cimitirului. Este vegheat de un ansamblu statuar, colorat strident, care reprezintă o mamă în mărime naturală. Aceasta își strânge la piept cei șase copii.

ADVERTISEMENT

Există câteva legende urbane în legătură cu acest mormânt. Una dintre ele spune că ar fi vorba despre o femeie blestemată, căreia îi mureau copiii la scurt timp după naștere, chiar de Crăciun, fără ca doctorii să o poată ajuta.

După șase copii care și-au pierdut viața, se spune că mama a murit și ea, fiind înmormântată alături de ei.

ADVERTISEMENT

Alții spun că statuia respectivă amintește de un soț care și-ar fi ucis toată familia deodată.

Există și o a treia legendă. Potrivit acesteia, toți copiii, împreună cu mama lor, ar fi murit otrăviți cu ciuperci. Soțul femeii ar fi comandat ridicarea statuii în mărime naturală.

ADVERTISEMENT

“Eu ştiu că este vorba despre un antreprenor italian de construcţii care venise la Buzău cu un contract, ceva. Se spune că soţia sa şi cei şase copii au mâncat din greşeală ciuperci otrăvite şi au murit cu toţii.

Soţul disperat a comandat ridicarea acestei statui de culoare galben ocru.”, a explicat istoricul buzoian Valeriu Nicolescu, notează adevărul.ro.

Mormânt blestemat Buzău
Mormântul le dă fiori celor care trec pe lângă el. Sursa foto: shtiu.ro

“Îi murea un copil în fiecare an”

O femeie care îngrijea mormintele din apropiere și-a amintit că s-a vorbit mult timp despre femeia care a trăit la începutul secolului 20.

“Femeia era blestemată, maică! Îi murea câte un copil în fiecare an. Înainte de nenorocire ea avea mereu un coşmar. Parcă o anunţa cineva! Se repeta şi se repeta.

Unul dintre prunci făcea febră mare şi-şi dădea duhul, fără ca vreun doctor să poată face ceva. Asta i s-a întâmplat timp de şase ani la rând, în Ajunul Crăciunului, vai de zilişoarele ei!”, a spus bătrâna din cimitir.

După ce femeia respectivă și-a îngropat toți copiii și a rămas singură, ar fi luat-o razna, conform legendei. Cu inima frântă, aceasta simțea că nu mai are niciun rost pe lume, din moment ce și-a pierdut toți copiii.

La scurt timp, femeia ar fi decedat în somn. Atunci când a fost găsită, fața și perna ei ar fi fost ude din cauza lacrimilor. A fost îngropată în același mormânt în care erau și cei șase copii ai săi.

După un timp, rudele femeii ar fi comandat monumentul funerar pentru ca toată lumea să-și amintească de povestea ei tragică. Locul de veci a fost vândut peste câteva decenii, iar noii proprietari au încercat să demoleze statuia.

După câteva lovituri de târnăcop pe care le-au dat statuii din piatră, muncitorii au renunțat. Acestora li s-ar fi făcut milă și nu au mai putut continua demolarea, așa că statuia este și acum în picioare.

Legenda spune că locul ar fi bântuit și acum și că, atunci când este liniște, din mormânt se aud plânsetele copiilor care au fost îngropați alături de mama lor.

ADVERTISEMENT
Tags: