Sport

Ce se întâmplă la mormântul lui Diego Maradona! Imaginea care a produs polemică în Argentina. Foto

O imagine de la mormântul lui Diego Maradona a produs un val de polemici în Argentina. Locul de veci al fostului mare fotbalist ar fi fost abandonat de membrii familiei.
31.01.2022 | 18:49
Ce se intampla la mormantul lui Diego Maradona Imaginea care a produs polemica in Argentina Foto
Mormântul lui Diego Maradona, din Buenos Aires, pare abandonat, la un an şi două luni de la moartea fostului fotbalist
ADVERTISEMENT

Moartea lui Diego Maradona, la 60 de ani, a şocat Argentina şi întreaga planetă, iar înmormântarea fostului mare fotbalist a fost transmisă în direct în întreaga lume. La un an şi două luni de la dispariţia “Butoiaşului Atomic”, o fotografie cu mormântul acestuia s-a viralizat în America de Sud.

A fost abandonat mormântul lui Diego Maradona?!

Recent, Cora Garmarnik, o femeie din Argentina, a postat o fotografie cu mormântul lui Diego Maradona şi a lăsat să se înţeleagă că a fost abandonat. După înmormântarea lui “El Pibe D’Oro”, familia a decis ca locul de veci să fie păzit şi doar apropiaţii să aibă voie se se reculeagă.

ADVERTISEMENT

Lucrurile stau cu totul altfel, cel puţin conform Corei Garmarnik. Aceasta a susţinut că nimeni nu păzea mormântul lui Diego Maradona, cu toate că o firmă de pază ar fi trebuit să fie prezentă.

În plus, Cora Garmarnik a sugerat că mormântul lui Diego Maradona nu mai fusese vizitat de ceva timp. “Am fost să las o floare la mormântul lui Maradona. Erau doar trei flori veştejite. Atât”, a scris femeia.

ADVERTISEMENT

Imediat după ce a postat mesajul pe Twitter, Cora a primit sute de mesaje, iar în unele era atacată că a fotografiat locul de veci al lui Diego Maradona. Astfel, femeia a decis să şteargă postarea, însă a fost salvată de internauţi.

Unde a fost înmormântat Diego Maradona

Mormântul lui Diego Maradona se află în cimitirul “Jardín de Bella Vista de San Miguel”, în Buenos Aires. Fostul mare fotbalist argentinian a fost înmormântat alături de părinţii lui, aşa cum şi-a dorit.

ADVERTISEMENT

Înmormântarea lui Diego Maradona, care a avut loc pe 26 noiembrie 2020, a fost privată, la cerinţa familiei, după ce fanii acestuia au putut să-şi ia adio într-o ceremonie care a avut loc în aceeaşi zi.

Ce altă dorinţă a lui Diego Maradona a fost respectată

În 2005, în timpul emisiunii ““La noche de 10”, moderată de Diego Maradona, a avut loc un interviu deosebit, în care a oferit răspunsuri propriilor întrebări. La un moment dat, argentinianul a vorbit şi despre moarte, episodul care a fost reluat imediat după decesul acestuia.

ADVERTISEMENT

“Să îmbătrânesc alături de nepoatele mele ar fi o moarte liniştită”, spunea Maradona, atunci când a venit vorba despre propria moarte. “Dacă ai putea să spui câteva cuvinte, care ar fi cuvintele?”, s-a întrebat “El Pibe D’Oro”.

“Îţi mulţumesc că ai jucat fotbal, pentru că este sportul care ţi-a adus cea mai mare bucurie şi libertate. E precum ai atinge cerul cu mâinile. Mulţumesc mingii. Da, asta aş scrie pe mormânt. Mulţumesc mingii”, a explicat Diego Maradona.

Acum, pe mormântul lui Diego Maradona, în afara de numele părinţilor, mai sunt trecut şi cuvintele “Garcias a la pelota” (n.r. Mulţumesc mingii), exact cum îşi dorise fostul mare fotbalist.

ADVERTISEMENT