Interviu

Moroșanu revine în ring. „Mie să-mi fie frică?! Eu sunt Moartea din Carpați!”

03.07.2018 | 22:08
Cătălin Moroșanu revine în ring. Va lupta cu Freddy Kemayo pe 5 iulie, la „Sala Polivalentă” din București

Cătălin Moroșanu revine în ring. N-a mai luptat din 25 august anul trecut, când pierdea în fața unui polonez, Michał Turyński, la Chicago, după ce învinsese în celelalte două întâlniri din 2017, pe Lukasz Krupadziorow (Polonia), pe 6 mai, la Madrid și pe Maurice Greene (SUA), pe 24 februarie, tot la Chicago.

Cătălin Moroșanu revine în ring și va lupta pe 5 iulie la „Sala Polivalentă” din București, cu francezul Freddy Kemayo (36 de ani, 70 de victorii, 48 prin KO, 26 de înfrângeri, 13 prin KO, 1 remiză). „Moartea din Carpați” promite din nou show. Până atunci, face spectacol într-un interviu oferit în exclusivitate pentru FANATIK.RO. Imagini senzaționale în GALRIA FOTO de mai sus!

Moroșanu revine în ring: „Mie să-mi fie frică? Eu sunt Moartea din Carpați!”

Cătălin, urmează în viața ta, în cariera ta un moment import…

– Îl mănânc cu tot cu pene, îl distrug! Îl fac praf, o să vedeți! O să fie nebunie!

Destul de încrezător în condițiile în care ești în urmă cu pregătirea fizică, iar adversarul este Freddy Kemayo…

– Nu sunt în urmă cu pregătirea fizică, sunt în grafic și mă simt din ce în ce mai bine, cu siguranță la meci voi fi într-o formă foarte bună. Singurul inconvenient al meu este faptul că Freddy a mai avut trei meciuri anul acesta, iar eu nu am mai luptat din august anul trecut. Sper ca dorința mea de a reveni să fie un plus față de această problemă legată de lipsa de meciuri.

Adversarului tău i se spune „Spărgătorul de Oase”, un renume la care sigur vei încerca să nu te gândești în timpul meciului…

– Nu îmi e frică deloc! Eu sunt Moartea din Carpați! Poate Spărgătorului de Oase să îi fie frică de Moartea de Carpați. În plus, sunt la mine acasă, în România, ar fi culmea să îmi fie frică de cineva.

Cătălin Moroșanu revine în ring pentru un meci pe viață și pe moarte cu Freddy Kemayo. Se vor lupta la „Sala Polivalentă” din BUcurești, pe 5 iulie
Cătălin Moroșanu revine în ring pentru un meci pe viață și pe moarte cu Freddy Kemayo
  • Citește și „Iordănescu, dezvăluiri din vestiarul «Generației de Aur»! «Au vrut să mă schimbe!»”
  • Citește și „Gigi Becali a anunțat transferul lui Alibec! «Am luat 1,7 milioane de euro»”
  • Citește și „Borcea, ultimul condamnat eliberat din «Dosarul Transferurilor». Cât au stat, ce fac acum”
  • Citește și „Adnan Januzaj, belgianul cu bunici turci și părinți albanezi care a învins Anglia”
  • Citește și „Prima discuție Gigi Becali – Cristi Borcea, după eliberarea din închisoare”

„Voi mai lupta doi ani, așa mi-am propus”

Ce surprize mai sunt pregătite pentru fani în gala de pe 5 iulie?

– Pentru mine este un dublu rol și presiunea este foarte mare, nu doar că voi avea meci, dar sunt și implicat ca organizator. „Dynamite” este un proiect inițiat de mine, iar alături am mulți oameni de calitate. Cu siguranță vom face o treabă foarte bună. Trebuie să le oferim fanilor calitate și cu siguranță încerc să aduc ce e mai bun din țară. Deja sunt confirmați Cristian Ristea, Sebastian Cozmâncă, Sebastian Ciobanu și Bogdan Năstase. E foarte posibil să îi vedem și pe Benny Adegbuyi, Ion Pascu și Amansio Paraschiv, discuțiile sunt avansate. Totul depinde și de partenerii pe care îi atragem alături de noi. Scopul clar este să reînviem spiritul galelor care au fost în trecut. Cu siguranță acest prim eveniment „Dynamite Fighting Show” va fi unul select, major din toate punctele de vedere.

Va fi lupta de la Polivalentă, pe 5 iulie, una dintre ultimele șanse ale fanilor tăi să te vadă în acțiune?

– Voi mai lupta doi ani, așa mi-am propus. Până atunci, îmi doresc să lupt în fiecare zonă din țară, dar să am și trei sau patru meciuri în Diaspora, acolo unde am parte de o susținere specială. E posibil totuși ca la București să nu mai am ocazia.

Cătălin Moroșanu revine în ring, dar nu pentru mai mult de doi ani, după care se va dedica vieții de familie
Cătălin Moroșanu revine în ring, dar nu pentru mai mult de doi ani

Dacă vei avea succes cu această gală „Dynamite”, te gândești să te axezi pe o activitate de promotor?

– Nu a fost intenția mea să devin promotor, așa că nu aș avea un răspuns clar. Eu vreau ca aceste gale „Dynamite” să iasă foarte bine, iar dacă lumea e mulțumită de activitatea mea, atunci voi lua o decizie. Mă concentrez acum pe meciuri, îi las pe cei din echipa mea să se ocupe de partea de organizare și promovare. Vreau să am parte de meciurile pe care toată lumea și le-a dorit de ani întregi. Până la anul ar putea să fie posibile duelurile cu Daniel Ghiță, Errol Zimmerman și Daniel Sam.

„Când jucam rugby visul meu era să ajung la o echipă din Franța și să mă stabilesc acolo”

Ți-ai imaginat vreodată cum ar fi decurs viața pentru tine dacă îți continuai cariera în rugby? A mai fost și alt sport pe care l-ai încercat la nivel apropiat de performanță?

– Atunci când jucam rugby la Iași visul meu era să ajung la o echipă din Franța și să mă stabilesc acolo. Totodată, să bifez meciuri pentru echipa națională. Cu excepția K1 și rugby nu am practicat alt sport și nici nu pot să spun că sunt fan al altor discipline, dar iubesc tot ce înseamnă sportul de performanță care reprezintă România.

Ce te-a atras la aceată lume a sporturilor de contact și cum ai făcut primul pas?

– La vremea respectivă erau niște meciuri foarte spectaculoase la Pro TV în galele Local Kombat, iar pe Eurosport vedeam săptămânal gale K1. Era impresionant. Mi-a plăcut mult și am zis să încerc și eu, dar cu siguranță nu mă gândeam că voi ajunge să fac performanță și să ajung să mă bat cu idolii mei. Îmi trăiesc visul în acest moment și îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a oferit această șansă.

Debutul tău a fost într-o gală la Constanța, unde i-ai bătut pe bodyguarzii lui Mazăre. Nu te-au speriat tipii? Erau foarte mari.

– La cât de emoționat am fost, îți spun sincer că nici nu mai țin minte cum au fost meciurile. M-am trezit în ring cu două gorile imense. Aveam 86 de kilograme, am luptat cu inima și așa l-am impresionat pe Eduard Irimia, care ulterior a investit în mine și mi-a oferit șansa să îmi urmez visul.

Cătălin Moroșanu revine în ring chiar dacă a încasat de-a lungul carierei destui pumni care pe alții i-ar fi trimis instantaneu în lumea viselor
Cătălin Moroșanu revine în ring chiar dacă a încasat de-a lungul carierei destui pumni care pe alții i-ar fi trimis instantaneu în lumea viselor

„Cea mai urâtă înfrângere a mea a fost chiar cea cu Freddy Kemayo de la Amsterdam”

Când te uiți acum în urmă, la primele tale gale, ce părere ai despre tehnica ta de luptă la debutul în Local Kombat?

– Bineînțeles că am avut o tehnică rudimentară la început, asta și din cauza faptului că în momentul în care am urcat în ring pentru prima oară aveam doar câteva luni de antrenament. Nu aveam ani de pregătire în spate, așa cum sunt alți sportivi. Consider totuși că odată cu meciurile pe care le-am avut, am reușit să progresez și fanii au observat acest lucru. Am crescut împreună.

Ai zeci de meciuri în galele Local Kombat, Super Kombat și Glory. Care este victoria de care îți aduci aminte cu cea mai mare plăcere? Dar înfrângerea cel mai greu de digerat?

– Cu siguranță cea mai frumoasă victorie a fost cea de la K1 Tokyo, din 2012, când l-am învins pe Paul Slowinski. Țin minte și acum că nimeni nu îmi oferea vreo șansă, dar am câștigat după ce adversarul meu a fost numărat de două ori. A fost wooow pentru mine! În schimb, cea mai urâtă înfrângere a fost chiar cea cu Freddy Kemayo de la Amsterdam. Era prima înfrângere dură pentru mine, a fost un șoc. Vreau cu tot dinadinsul să îmi iau revanșa în fața tuturor în fața cărora am pierdut.

Cătălin Moroșanu revine în ring cu gândul la revanșa pe care vrea să și-o ia în fața francezului Freddy Kemayo, deținător a 11 titluri internaționale în kickbox și K1
Cătălin Moroșanu revine în ring cu gândul la revanșa pe care vrea să și-o ia în fața lui Freddy Kemayo

Cariera ta politică părea să fie într-o continuă ascensiune, până când ai decis să faci un pas în spate.

– Cu siguranță a fost o dezamăgire la un moment dat, dar nu știu dacă pot spune că am făcut un pas în spate din punct de vedere politic. Am rămas în partid, iar acum sunt membru în biroul național al PNL, îmi desfășor și activitatea din postura de prim-vicepreședinte al TNL. Să schimbi țara în bine, trebuie să fii implicat activ, iar eu, pe lângă activitatea sportivă, vreau să ajut societatea să se dezvolte frumos.

De ce n-a împlinit visul părinților de a fi polițist…

„Moartea din Carpați” este un supranume care a prins la public, dar care te cam supăra la început. Care este istoria acestei… să-i spunem porecle…

– După ce m-a văzut luptând la primele gale, bunul meu prieten Radu Pietreanu le-a zis tuturor la televiziune că eu sunt „Moartea din Carpați” și așa a rămas numele meu de scenă. La început nu mi-a plăcut, dar acum sunt mândru de această poreclă.

Părinții tăi ar fi vrut să mergi la Academia de Poliție. Ce au spus când i-ai anunțat că vrei să treci de la rugby la Local Kombat? Ce părere au acum despre cariera ta? Despre faptul că Moroșanu revine în ring la aproape 34 de ani…

– Ei ar fi vrut să fiu polițist, și eu la fel, dar printr-un ghinion, chiar înainte de admitere am suferit o fractură de maleolă în timpul unui antrenament la rugby și am ratat selecția de la Academia de Poliție. Ca să nu iau pauză de școală, m-am înscris la Drept, iar după vreun an, am început să practic K1, să dau și un pic burta jos. La început ai mei nu prea au fost de acord, dar s-au obișnuit. Vă dați seama că sunt și ei fericiți că am reușit să performez în acest domeniu.

Cătălin Moroșanu revine în ring pentru a mai gusta din bucuria luptei și dulceața succesului pe care l-a cunoscut de atâtea ori
Cătălin Moroșanu revine în ring pentru a mai gusta din bucuria luptei și dulceața succesului

Şi fratele tău este talentat, dar se spune că te-ai opus participării lui la gale? Era greu să îl vezi în ring?

– Era foarte greu să îl văd că trece prin aceleași suferințe prin care am trecut eu. I-am zis că e mai bun la afaceri, să se dedice pe acel domeniu. A avut un meci, chiar e talentat, dar când am stat în colțul lui, am crezut că mor de inimă. Parcă mi-a fost de zece ori mai greu decât la un meci de-al meu. Într-un final, mi-a ascultat sfatul.

Gigi Becali l-a vrut body-guard personal!

Acum mai bine de zece ani, când încă nu aveai o stabilitate financiară, ai refuzat oferta lui Gigi Becali, care te voia body-guard. Cum au decurs atunci negocierile?

– A fost destul de simplu. Unul dintre consilierii domnului Becali m-a sunat de două ori să îmi facă oferta de a mă muta la București. Domnul Becali este un om cu suflet, pe care îl admir din toată inima, un creștin și un român adevărat. Eram student, aveam o viață la Iași, mă pregăteam să mă mut cu iubita mea (n.a. – actuala sa soție) și crescusem mult în sport sub comanda lui Mihai Constantin (n.a. – cel care îi e antrenor și azi). Am ales să rămân la Iași, să rămân modest și să muncesc, deși cu siguranță la București aș fi avut o stabilitate financiară și întâlneam doar oameni importanți. Am ales cu inima și cred că am făcut cea mai bună alegere, fiindcă altfel nu mai eram Cătălin Moroșanu de astăzi și nu aveam ocazia să îți dau acest interviu.

Încă de la primele tale meciuri, publicul a apreciat stilul ofensiv şi faptul că îţi asumai foarte multe riscuri. Dar au fost şi multe accidentări din această cauză. Există regrete acum, când eşti aproape de finalul carierei?

– Nu am niciun regret pentru că am luptat tot timpul cu inima. Între timp, stilul și ritmul K1 s-au schimbat. Totul a devenit mult mai mecanizat, așa că îmi e greu să îmi mai asum aceleași riscuri ca în trecut. Acum, dacă riști continuu, îți poți lua foarte ușor KO chiar și de la adversari fără un nume mare.

Parcă te ştim dintodeauna cu nasul turtit de la loviturile primite…

– Culmea, nasul turtit îl am de când eram adolescent, de la meciurile de rugby. Singurele probleme de la K-1 au fost vreo 12 cusături pe față de la lovituri, atât, nicio altă accidentare de la care să îmi rămână semne.

Georgiana l-a făcut KO pe viață

Fioros în ring , ești cel mai cuminte om atunci când eşti în preajma soţiei şi a fiicei tale. Cum îl transformă familia pe cel supranumit „Moartea din Carpaţi”?

– Eu cred că familia transofmră pe oricine, familia este sfântă și consider că omul trebuie să fie în starea lui naturală și cu siguranță oricine de pe pământul ăsta, și dacă e politician sau criminal în serie, atunci când ajunge în familie, acolo are, simte cel mai frumos sentiment.

Te-ai cunoscut cu soţia în urmă cu mai bine de 15 ani, când erai doar un copil. Şi totuşi, celebritatea nu a schimbat relaţia dintre voi. Care e secretul?

– Nu este niciun secret. Pur și simplu am rămas unul lângă celălalt și am trecut împreună peste toate dificultățile. Georgiana a fost motorul relației noastre și a rămas alături de mine, indiferent de situație. E o femeie adevărată și o apreciez din toată inima pentru asta. Sunt un norocos că am întâlnit-o.

Cătălin Moroșanu revine în ring susținut moral de frumoasa sa soție, Georgiana, cu care est împreună de 17 ani
Cătălin Moroșanu revine în ring susținut moral de frumoasa sa soție, Georgiana

„«Dynamite Fighting Show» este un concept inventat de mine prin care îmi doresc să readuc în atenția publicului meciurile istorice de la începutul anilor 2000”

„SUA, Spania, Cehia, Rusia, Puerto Rico, Italia sunt țările în care am luptat în ultimii trei ani, îmi doream enorm să lupt din nou pentru românii mei, în fața românilor mei”

„Am aproape 34 de ani, mi-am trăit viaţa cât un om întreg, sincer spun asta! M-am şi distrat, m-am şi antrenat, m-am şi bătut, mi-a fost şi greu, mi-a fost şi bine, am cheltuit o basculantă de bani la început, am fost cocalar şi mi-am luat din primii mei bani un BMW seria 5 – după ce am luat maşina, n-aveam nici permis, nici bani de motorină… Le-am trăit pe toate!”

„Eu respect femeile din două «motive»: mama mea și soția mea, că am văzut că pe pământ sunt şi astfel de femei”

„Am fost un biet copil crescut într-o pădure la grajduri, fugeam prin pădure după vacă şi după oi”

44 de victorii a obținut Cătălin Moroșanu în carieră (26 prin KO) și 12 înfrângeri

34 de ani va împlini Cătălin Moroșanu pe 30 iunie

10 ani au trecut de când Cătălin Moroșanu a devenit primul român care a luptat într-o gală K1 în Asia: l-a făcut KO în prima repriză pe japonezul Junichi Sawayashiki, care tocmai îl bătuse pe Jerome Le Banner! Iar acum Moroșanu revine în ring!

17 ani are iubirea dintre Cătălin și Georgiana, soția sa. Sunt împreună de când aveau 17, respectiv 16 ani