News

Mort în balta de pescuit, așa și-a găsit sfârșitul un preot din Arad. Ce spun anchetatorii

Un preot din Arad și-a găsit sfârșitul într-o baltă de pescuit. Cum s-a produs tragedia care a marcat întreaga comunitate
17.05.2023 | 15:21
Mort in balta de pescuit asa sia gasit sfarsitul un preot din Arad Ce spun anchetatorii
Un preot din Arad a murit în balta de pescuit. Așa și-a găsit sfârșitul Colaj Fanatik.ro. Sursa foto: Arhiepiscopia Arad/ Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sfârșit tragic pentru un preot din județul Arad, care a fost găsit fără viață într-o baltă de pescuit din localitatea Camna. Aurel Jigovan, în vârstă de 54 de ani, a slujit la Parohia Barațca, dar și la Căminul de vârstnici de pe „Bodrogului”, precum și la Penitenciarul Arad.

Preotul și-a găsit sfârșitul în balta de pescuit

Conform anchetatorilor, în cursul serii de marți, înainte să fie găsit fără viață, preotul ar fi mers la o cabană din localitate, acesta fiind ultimul loc în care a fost văzut înainte de producerea tragediei care a marcat întreaga comunitate.

ADVERTISEMENT

Apoi, bărbatul a dispărut. Nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu el, cert este că a fost găsit mort în balta de pescuit din apropiere. Este posibil ca preotul să fi alunecat, din neatenție, moment în care ar fi căzut în apă, conform unor surse citate de Antena 3.

Anchetatorii nu au găsit urme de violență

După descoperirea macabră, la fața locului au ajuns anchetatorii. Oamenii legii exclud ipoteza crimei, deoarece, potrivit acestora, nu au fost găsite urme vizibile de violență pe trupul preotului. În urma necropsiei, se va stabili cu exactitate cauza morții.

ADVERTISEMENT

„În seara zilei de 16 mai a.c., în jurul orei 19:30, polițiștii Secției 5 Rurală Ineu au fost sesizați despre un cadavru, găsit într-o baltă de pescuit din localitatea Camna. În urma cercetării la fața locului, cadavrul a fost identificat în persoana unui bărbat de 54 de ani, din Arad. Trupul neînsuflețit nu prezenta urme vizibile de violență, acesta fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală Arad, în vederea efectuării autopsiei și luării măsurilor de urmare. Nu sunt suspiciuni cu privire la săvârșirea vreunei fapte penale”, a transmis IPJ Arad.

Aurel Jigova, a terminat Teologia Ortodoxă la Facultatea de Teologie Ortodoxă Sibiu în anul 1995. Era un om foarte apreciat și iubit în comunitate, cunoscuții săi fiind șocați în urma morții fulgerătoare a acestuia.

ADVERTISEMENT

Un alt preot din Arad a murit la 40 de ani

Decesul unui alt preot a zguduit comunitatea din Arad, în urmă cu câteva luni. Dorel-Gabriel Drăgoi, care slujea în parohia Sintea Mică, din Protopopiatul Arad, s-a stins din viață, la doar 40 de ani, din cauza unor probleme de sănătate.

Acesta a murit într-un spital din Turcia, lâsând în urma sa o soție și două fetițe, care au rămas mult prea devreme fără tată. Preotul era foarte apreciat de enoriași și de superiorii săi. La vremea respectivă, Arhiepiscopia Aradului a transmis un mesaj de condoleanțe familiei preotului:

ADVERTISEMENT

”În aceste momente grele și dureroase, ierarhii arădeni, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei, împreună cu Preasfinţitul Părinte Episcop vicar Emilian Crişanul, alături de preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Aradului se roagă Bunului Dumnezeu să-i așeze sufletul împreună cu drepții și să dăruiască mângâiere sufletească și întărire membrilor familiei îndoliate și fiilor duhovnicești.”

 

 

ADVERTISEMENT