Stiri sportive

VIDEO / CARNAGIU! Cel puţin 25 de MORŢI la un meci de fotbal

UPDATE 18:12 / Bilanţul violenţelor de aseară este prezentat diferit de mai multe surse: televiziunea de stat a anunţat că au decedat 22 de fani, iar suporterii lui Zamalek din facţiunea Ultras...
09.02.2015 | 08:30
VIDEO  CARNAGIU Cel putin 25 de MORTI la un meci de fotbal
ADVERTISEMENT

UPDATE 18:12 / Bilanţul violenţelor de aseară este prezentat diferit de mai multe surse: televiziunea de stat a anunţat că au decedat 22 de fani, iar suporterii lui Zamalek din facţiunea Ultras White Knights au afirmat că au murit 28 de persoane. Ultras White Knights consideră violenţele de duminică “un masacru deliberat”.

CITEŞTE ŞI „Cutremur în fotbal! Un selecţioner este anchetat pentru BLATURI!”

Guvernul egiptean a suspendat campionatul intern pe o perioadă nedefinită, acuzînd într-un comunicat pe suporterii luii Zamalek  că nu au respectat procedurile de siguranţă la intrarea în stadion. Ministerul egiptean de Interne a menţionat că incidentele au izbucnit după ce membri ai Ultras White Knights au încercat să intre pe stadion fără bilete. “Fanii echipei Zamalek au încercat să intre cu forţa şi a trebuit să îi împiedicăm să provoace pagube. Au atacat forţele de ordine şi acestea au fost nevoite să se apere”, se precizează într-un comunicat al ministerului. Membrii Ultras White Knights contrazic informaţiile oferite de minister, subliniind că asupra lor s-au folosit gaze lacrimogene în timp ce se înghesuiau să intre în stadion în condiţiile în care aveau acces pe o poartă foarte mică.

ADVERTISEMENT

**********************************************************************************************************************************

UPDATE 17:32 / Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a transmis un mesaj de condoleanţe Federaţiei Egiptene de Fotbal, în care regretă tragicele evenimente care au dus la moarte suporterilor la meciul de aseară de la Cairo.

ADVERTISEMENT

“Aş vrea să transmit sincere condoleanţe fotbalului egiptean după tragicele evenimente ce au avut loc la meciul de ieri seară (n.r. – duminică seară) de la Cairo, dintre Zamalek şi ENPPI. Gândurile mele sunt alături de familiile celor care şi-au pierdut viaţa ieri seară. Este extrem de trist faptul că un meci de fotbal, care ar trebui să fie o manifestare de bucurie şi de emoţie pozitivă, este umbrit astfel. Aşteptăm rezultatele anchetei cu privire la această tragedie şi suntem gata să oferim Federaţiei Egiptene de Fotbal orice fel de ajutor necesar după acest eveniment”, a precizat Blatter în scrisoarea adresată forului egiptean, potrivit Mediafax.

CITEŞTE ŞI „Cine vrea să stopeze CORUPŢIA lui Blatter la FIFA! Noi cu cine votăm?”

********************************************************************************************************************************

ADVERTISEMENT

Violenţele din Egipt par fără sfîrşit. Trebuia să fie prima partida cu spectatori în prima ligă după nenorocirile din 2012, cînd accesul publicului a fost interzis pe stadioane în urma unor violenţe incredibile petrecute pe un teren de fotbal, la Port Said.

Numărul suporterilor acceptaţi duminică pe stadionul din Cairo, la meciul Zamalek – ENPPI a fost limitat la 10.000. Dar s-au adunat mult mai mulţi şi au forţat intrarea în tribune. Politţa a ripostat, a folosit gaze lacrimogene, iar suporterii au devenit violenţi şi au folosit tot arsenalul din dotare, de la beţele pentru steaguri pînă la petarde, împotriva forţelor de ordine. Au apărut bîte şi arme albe. Confruntările au lăsat în urmă cel puţin 25 de morţi, călcaţi în picioare în busculada care s-a creat şi peste 200 de răniţi, mulţi în stare gravă. “Au murit sufocaţi din cauza busculadei care s-a creat după folosirea gazelor”, a povestit un medic pentru publicatia Ahram.

ADVERTISEMENT

În ciuda haosului şi al nenorocirilor din afara stadionului, meciul s-a desfăşurat şi s-a terminat la egalitate, 1-1. Fapt care a stîrnit şi mai mult furia fanilor! Violenţele au încetat mult după miezul nopţii. Ca răspuns la aceste violenţe, guvernul egiptean a decis să suspende campionatul de fotbal.

VIDEO

ADVERTISEMENT
Tags: