News

Morţii din SUA nu mai au loc în cimitire. Unde vor ajunge trupurile celor ucişi de coronavirus

07.04.2020 | 12:33
Mortii din SUA nu mai au loc in cimitire Unde vor ajunge trupurile celor ucisi de coronavirus
ADVERTISEMENT

Numărul deceselor din SUA crește alarmant, iar morţii nu mai au loc în cimitire. În aceste condiții, autoritățile caută soluții pentru a rezolva problema și a găsi un loc de veci pentru cetățenii răpuși de Covid-19.

Morţii din SUA nu mai au loc în cimitire. Unde vor ajunge trupurile celor ucişi de coronavirus

Americanii se confruntă cu o criză fără precedent în această perioadă din cauza deceselor numeroase din cauza coronavirus, iar autoritățile pregătesc măsuri disperate: înmormântările celor decedați pe o insulă.

ADVERTISEMENT

Primarul orașului New York, Bill de Blasio, a afirmat la începutul acestei săptămâni că autoritățile locale ar putea fi nevoite, în curând, să recurgă la înmormântări temporare ale victimelor coronavirusului, deoarece numărul morților copleșește capacitate de la crematoriile locale.

”Dacă trebuie să facem înmormântări temporare pentru a putea să trecem de această criză, și apoi să lucrăm cu fiecare familie la aranjamentele corespunzătoare, avem capacitatea de a face acest lucru”, a spus de Blasio, luni, conform nytimes.

ADVERTISEMENT

Primarul a refuzat să explice în detaliu planurile orașului de a face față unei creșteri dramatice a numărului de decedați, dar a spus: ”În mod evident, locul pe care l-am folosit istoric pentru înmormântări este Insula Hart”. Cimitirul public de pe coasta Bronxului este locul de veci a peste 1 milion de locuitori ai New York-uri.

De Blasio infirmă zvonurile care spun că decedații au putea fi îngropați în parcuri

Recent, Mark D. Levine, un democrat din Manhattan, a stârnit un val acid de critici în rândul locuitorilor orașului New York după ce a spus pe Twitter că autoritățile locale ar căuta să creeze morminte temporare într-un parc public.

ADVERTISEMENT

Imediat, primarul a negat cu fermitate că există planuri de utilizare a unui parc ca mormânt temporar. Secretarul său de presă, Freddi Goldstein, a declarat că, dacă un astfel de pas va deveni necesar, orașul va îngropa oamenii pe insula Hart din Bronx.

Și guvernatorul New York-ului, Andrew M. Cuomo, a spus luni că nu a auzit nimic despre posibilitatea de a îngropa oameni temporar în parcuri. ”Am auzit o mulțime de zvonuri deplasate, dar nu am auzit nimic de un oraș care îngroapă oamenii în parcuri”, a spus guvernatorul la ședința zilnică.

ADVERTISEMENT

New York-ul, lovit dur de pandemia Covid-19

Orașul New York a fost afectat grav de epidemia de coronavirus. Peste 130.000 de oameni sunt infectați cu Covid-19 în metropola americană, iar aproape 5000 și-au pierdut deja viața.

ADVERTISEMENT