Life
notix pixel id

Morții, în container la Sibiu. Morga nu mai face față numărului victimelor Covid-19

10.11.2020 | 19:55
Morții, în container la Sibiu. Morga nu mai face față numărului victimelor Covid-19
Morții, în container la Sibiu. Morga nu mai face față numărului victimelor Covid-19Sursa foto: Facebook - Spitalul Județean Sibiu
ADVERTISEMENT

Situație dramatică la Sibiu după ce pacienții decedați de Covid-19 nu mai au loc în morgă. Serviciul de Anatomie Patologică din Sibiu nu mai face față numărului mare de morți, iar medicii au cerut instalarea unui container în curtea spitalului.

Surse medicale au declarat pentru Mediafax că Anatomia Patologică din Sibiu are o capacitate de 10-12 locuri, iar numărul de decese din cauza SARS-COV-2 a fost, în ultima săptămână, de 10-15 morți pe zi.

În aceste condiții, situația a devenit critică, iar o firmă din oraș a pus la dispoziția spitalului un container în care vor fi depozitate trupurile neînsuflețite. Consiliul Județean Sibiu precizează că respectivul container „îndeplinește condițiile de securitate epidemiologică”.

ADVERTISEMENT

Situație dramatică la Sibiu: morții, în container. Autoritățile fac apel la respectarea normelor

Județul Sibiu a înregistrat astăzi, pentru a doua zi consecutiv, cea mai mare rată de infectare la nivelul țării. Aceasta se apropie de 7, indicele de infectare în ultimele 14 zile fiind de 6,89 de cazuri la mia de locuitori.

Nu mai este niciun pat liber pentru pacienții din Sibiu infectați cu noul coronavirus, deși au fost instalate containere care au suplimentat numărul total de locuri, informează Consiliul Județean Sibiu.

ADVERTISEMENT

Totodată, sursa de mai sus informează că le-au fost donate un număr total de 6 containere. 5 dintre ele vor fi folosite ca spații de așteptare și triaj, în timp ce al șaselea o să servească pentru depozitarea morților infectați cu Covid-19.

Autoritățile sunt depășite de situație și îndeamnă oamenii la respectarea normelor. Totodată, au precizat că vor cere ajutorul Crucii Roșii pentru tratarea unor pacienți la domiciliu: „ne dăm seama că oricât de mult suplimentăm numărul de paturi la Spitalul Județean, nu va fi suficient dacă nu luăm și alte măsuri care să reducă fluxul de pacienți.

ADVERTISEMENT

Pe lângă măsura de a mări capacitatea altor spitale din județ de a oferi suport COVID și măsura de gestionare a cazurilor mai puțin severe de către medicii de familie, avem acum discuții și cu Crucea Roșie pentru servicii de îngrijire la domiciliu în colaborare cu spitalul.

Nu aș vrea să neglijăm deloc importanța măsurilor de prevenire a infectărilor, inclusiv în interiorul spitalelor și centrelor rezidențiale. Cel mai sigur mod de a degreva spitalele este să reducem sursele de infectare, iar aici e nevoie de responsabilitatea fiecăruia dintre noi” a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri