Fotbal intern

Moruţan, criticat că nu a dat bac-ul: “Riscă să ajungă şofer de TIR”

05.07.2018 | 23:17
Morutan criticat ca nu a dat bacul Risca sa ajunga sofer de TIR

Olimpiu Moruţan a făcut pasul la FCSB în această vară, dar nu a mulţumit pe toată lumea. Mijlocaşul este criticat de Valeriu Iftime, fostul său patron de la FC Botoşani, pentru faptul că a ales să meargă în cantonamentul roş-albaştrilor în loc să îşi dea examenul de bacalaureat:

“Nu s-a prezentat la Bac, asta mă deranjează. Este o bilă neagră pentru el. După mine, la un astfel de examen trebuie să mergi, apoi vezi dacă ești capabil să-l iei sau nu. Trebuia să fie acolo. Și eu am dat multe examene la viața mea și știu ce înseamnă. Cu trei săptămâni înainte de BAC i-am spus să-și ia un profesor și să lase cantonamentul FCSB-ului, că el are timp să demonstreze care îi este valoarea. Dar se știe care este valoarea lui Moruțan … Asta a fost părerea mea. El este încă în contact cu școala, dar în toamnă sau la anul nu știu daca îi va mai sta capul la carte, nu știu dacă va mai putea recupera ce a pierdut acum. Ce se întâmplă dacă, Doamne ferește, se întâmplă ceva cu el și va trebui să renunțe la fotbal? Ce va face? Ajunge șofer de tir? Noi, cei care mai știm câte ceva din viață, ar trebui să insistăm pentru educația acestor copii. Trebuie să citească, să caute informații, să-i modelăm, nu să le băgăm în cap numai fotbal. În condițiile astea, fără carte, te lasă și femeia pe care ai avut-o atunci când ai fost fotbalist. Nu știu cum stă cu engleza, dar cred că știe să ceara o bere. Asta se învață și din auzite…”, a spus Valeriu Iftime.

Răspunsul FCSB după ce Moruţan a fost criticat că nu a dat BAC-ul

Helmuth Duckadam, președintele de imagine al FCSB-ului, a oferit o reacţie rapidă pe tema acestui subiect: “Ce Bac? Nu se putea lipsi din cantonamentul echipei. Moruțan își câștigă banii din fotbal. Ce, Mayweather are BAC-ul luat? BAC-ul poate să-l dea și în toamnă. Important era să fie acum cu echipa în cantonament”.

Cu toate că este supărat pe Moruţan că nu a ţinut cont de problemele academice, Valeriu Iftime este sigur că a făcut o avere prin transferul fotbalistului la FCSB: “Botoșaniul a reușit să dea un jucător care driblează la FCSB? Asta chiar este o știre pentru echipa noastră! Este un mediu care îl poate face pe Moruțan mult mai bun. Mai are mult de muncă… Mai am de luat niște bani pe el, pentru că domnul Becali și eu vom negocia continuu, că noi mereu vom avea de câștigat. Da, niște procente și ceva bani, în caz că va evolua într-un anumit număr de jocuri. Dacă va face ce așteptăm cu toții, toți banii care s-au dat și se vor da pe el vor merita cu vârf și îndesat. Altfel, toți vom avea de pierdut.”

Olimpiu Moruţan a ajuns la FCSB de la FC Botoşani în schimbul a 700.000 de euro, dar şi alte clauze în beneficiul clubului moldovean. 10.000 de euro pe lună va câștiga Olimpiu Moruțan la FCSB, unde are contract pe o perioadă de 5 ani.