Fotbal intern

Moruțan, mai bun ca Ianis Hagi! Ce om din fotbal îl laudă pe mijlocașul FCSB

04.01.2021 | 15:00
Morutan mai bun ca Ianis Hagi Ce om din fotbal il lauda pe mijlocasul FCSB
ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan, mai bun ca Ianis Hagi! Acestea sunt cuvintele unui conducător din fotbalul românesc, care îl vede pe mijlocașul lui FCSB unul dintre cei mai valoroși tineri din ultimii ani în Casa Pariurilor Liga 1.

Olimpiu Moruțan este unul dintre cei mai apreciați jucători ai lui Toni Petrea în acest sezon, iar FANATIK a anunțat în exclusivitate că Gigi Becali a primit o ofertă de peste zece milioane de euro pentru mijlocașul lui FCSB.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul de 21 de ani transferat de la FC Botoșani în 2018 a înscris trei goluri în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1 și a oferit nu mai puțin de zece pase de gol, în 14 meciuri jucate și a devenit jucător de bază al echipei.

Valeriu Iftime: „E extraordinar! E mai bun decât Ianis Hagi”

Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, l-a cedat pe Olimpiu Moruțan la FCSB pentru 700.000 de euro. De asemenea, moldovenii au păstrat și un procent de 10% dintr-un viitor transfer al mijlocașului, care are 12 meciuri la naționala U21, pentru care a marcat o dată:

ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime e convins că Olimpiu Moruţan, fostul său jucător de la Botoşani, este mai bun decât Ianis Hagi și îl va face uitat pe al doilea cel mai bun pasator din campionatul Scoției, care a început 2021 excelent: „E extraordinar. El trebuie jucat în spatele vârfurilor. Este unul dintre cei mai talentaţi români din ultimii ani. Cu tot respectul pentru Hagi, el e mai bun decât Ianis”, a spus Iftime, pentru AntenaSport.

Patronul lui FC Botoșani e însă de părere că Gigi Becali nu ar trebui îl vândă pe Moruțan și pe niciunul dintre jucătorii de bază, până nu va cuceri titlu și va obține performanțe în cupele europene: „Opinia mea ar fi să nu-i dea drumul acum. Să țină copii ăștia până la vară, să ia campionatul, să joace în cupele europene. Oferta de la Inter nu este nici pe departe ce vrea domnul Becali”.

ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan e cel mai bun pasator al FCSB

Olimpiu Moruțan nu este comparat întâmplător cu Ianis Hagi, ambii fiind unii dintre cei mai bun pasatori din Casa Pariurilor Liga 1 și respectiv campionatul Scoției. Mijlocașul FCSB are nu mai puțin de zece pase decisive, în timp ce Ianis Hagi, are șapte pase decisive și e al doilea cel mai bun pasator din campionat, după ce a fost depăsit de un coechipier.

Moruțan a plecat deja în cantonamentul din Turcia cu FCSB, după ce a petrecut de Revelion alături de Dennis Man, care a ratat și el un super-transfer pentru un milion de euro, așa cum a anunțat în premieră FANATIK.

ADVERTISEMENT

Evoluţiile entuziasmante l-ar putea transforma pe Olimpiu Moruţan în cel mai scump fotbalist transferat vreodată din Liga 1, în cazul în care Gigi Becali va accepta oferta de 10,5 milioane de euro venită din Emiratele Arabe Unite. Astfel, Valeriu Iftime ar mai încasa un milion de euro în urma acestui transfer, iar FC Botoșani ar obține în total o sumă de 1,7 milioane de euro.

Valeriu Iftime crede că Moruțan merită 10 milioane de euro

Patronul moldovenilor consideră că oferta șeicilor pentru Moruțan nu e deloc una exagerată: „Eu nu cred că-l dă sub 10 milioane de euro. Ar fi o greșeală să-l dea sub 10 milioane de euro. El trebuie să câștige campionatul, să joace în cupele europene și atunci să vedeți ce înseamnă fotbalist de valoare”, a mai spus Iftime.

Recordul de transfer din Casa Pariurilor Liga 1 aparţine tot celor de la FCSB. În anul 2016, Nicolae Stanciu era vândut de Gigi Becali la Anderlecht contra sumei de 9,8 milioane de euro.

  • 10.500.000 de euro oferă șeicii pentru Olimpiu Moruțan
  • 1.000.000 de euro ar încasa FC Botoșani în urma transferului lui Moruțan
  • 10 pase decisive are Moruțan în acest sezon
  • 3 goluri a marcat jucătorul lui FCSB
  • 1.300.000 de euro este cota sa conform transfermarkt.com

________________________________________________________________________________

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Astra: 22,00 este cota pentru „peste 4,5 goluri FCSB”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT