Moruţan: „M-a durut că m-au făcut gropar” Cine l-a căutat

Eduard Popa   
in Stiri sportive
30/03/2018, 20:16
Moruţan: „M-a durut că m-au făcut gropar” Cine l-a căutat

Revista Fanatik / Septembrie - 48 de pagini, numai 5 lei
48 de pagini, numai 5 lei

Petre Cozma, răvăşit de eliberarea ucigașilor fiului: „Îi iau cu lopata!”
Acum la toate punctele de presă

UPDATE 20:00. Olimpiu Moruţan a vorbit cu presa după meciul terminat 0-0 dintre Concordia Chiajna şi FC Botoşani. Tânărul internaţional român a fost căpitanul moldovenilor, după episodul de la meciul României U19: 

„Pentru mine a fost o onoare că am purtat banderola. Am sperat să facem un meci bun. Din păcate s-a terminat 0-0. Îmi doream să îmi fac treaba mai bine.

Nici eu nu mi-am dat seama pe moment ce am făcut. Eram foarte fericit. Înainte, când am luat primul galben, nu am fost atent la arbitru că mi-a dat galben. Am crezut că am făcut penalty şi nu m-am uitat spre el. Chiar de la începutul zilei vorbeam cu colegii să fim atenţi, să ducem echipa la Euro. –Dar au mai fost 10 colegi, care au luat 2 goluri! – Da, dar principalul vinovat sunt eu.

Au fost multe lucruri care s-au scris despre mine. „Groparul României” a durut cel mai tare. Eu îmi doresc să ajut echipa naţională la campionatul mondial. Sper să fiu puternic şi să fac acest lucru posibil.

Cel mai surprinzător mesaj de susţinere a venit de la Mihai Pintilii, căpitanul Stelei, care mi-a spus că trebuie să trec peste acest moment şi să îmi văd de fotbal. Trebuie să uit, să îmi fac treaba pe teren, să îmi ajut echipa cu goluri, pase de gol.


Astfel, clubul moldovean a decis ca la partida împotriva ilfovenilor din etapa a 3-a a play-out-ului Ligii 1 să îi ofere banderola de căpitan tânărului de numai 18 ani împliniţi, Olimpiu Moruţan. 

Gestul botoşănenilor vine după ce Olimpiu Moruţan şi-a dat jos tricoul în partida decisivă pentru calificarea la Europeanul U19, motiv pentru care tânărul mijlocaş cumpărat de FCSB s-a ales cu nu cartonaş roşu şi a fost eliminat. Astfel, România U19 a pierdut cu 2-1 după ce Moruţan deschisese scorul în minutul 77. 

Moruţan, pe urmele lui Bănel Nicoliţă

Gestul celor de la FC Botoşani nu este fără precedent în fotbalul românesc. Acelaşi lucru l-a făcut şi Steaua Bucureşti după ce Bănel Nicoliţă a înscris un autogol în meciul cu Real Madrid, din grupele Champions League. În prima partidă care a urmat în Liga 1, Bănel a fost numit căpitan al Stelei. Nicoliţă avea atunci 22 de ani. 

Închide ×