Sport

Moruțan și Cicâldău ar putea rămâne fără antrenor. Fatih Terim, curtat de o mare echipă a Europei

După ce i-a adus în această vară pe Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan, Fatih Terim este pe cale să o părăsească pe Galatasaray.
14.10.2021 | 18:42
Morutan si Cicaldau ar putea ramane fara antrenor Fatih Terim curtat de o mare echipa a Europei
ADVERTISEMENT

”Împăratul” a ținut expres să-i transfere pe cei doi mijlocași români la Istanbul și s-a arătat încântat de faptul că bașkanii au reușit aceste mutări.

Celebrul tehnician este mulțumit de prestațiile noilor veniți și a avut numai cuvinte de laudă pentru Moruțan, după ce acesta a reușit primul gol în tricoul ”roș-galben”.

ADVERTISEMENT

Fatih Terim, aproape de plecarea de la echipa lui Moruțan și Cicâldău

Aflat la a patra aventură pe banca tehnică a celor de la Galatasaray, Fatih Terim ar putea părăsi din nou formația lui Moruțan și Cicâldău, el fiind dorit în mod expres de un mare club din Franța.

Conform cotidianului turc Fanatik, președintele lui Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas, este total nemulțumit de startul modest al formației sale din acest sezon și l-a pus pe Terim în fruntea listei dorind să-l numească în locul lui Peter Bosz.

ADVERTISEMENT

Olandezul a fost adus în vară după demiterea lui Rudi Garcia, care a ratat în sezonul precedent clasarea pe un loc de Champions League. Însă, numirea lui Bosz nu a fost una de bun augur, Lyon fiind pe un dezamăgitor loc 10 după disputarea a nouă etape, cu doar 13 puncte.

Aulas insistă pentru Terim

În aceste condiții, Jean-Michel Aulas și-a pierdut încrederea în antrenorul olandez și a convocat întreaga conducere a clubului în pauza competițională datorată meciurilor echipelor naționale în preliminariile CM 2022 și Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT

În ședința ținută de președintele lyonezilor, acesta le-a transmis oamenilor din club să facă tot posibilul pentru a-l convinge pe Fatih Terim să lase Galatasaray și să vină să ajute formația franceză să prindă un loc de Champions League.

Însă, este greu de crezut că ”Împăratul” va pleca de la Istanbul în acest moment, deoarece în vară i s-au pus la dispoziție sume importante de bani pentru a-și aduce jucătorii pe care îi dorește și să câștige din nou titlul cu Galatasaray.

ADVERTISEMENT

Terim, două experiențe în Serie A

Fatih Terim și-a început actualul mandat la formația ”Cim Bom Bom” în 2017, a câștigat titlul în primele două sezoane, dar apoi a ratat principalul obiectiv în următoarele două stagiuni.

În acest moment, Galatasaray se află pe locul 8 în clasament după disputarea a opt etape. Formația lui Cicâldău și Moruțan a acumulat 14 puncte și se află la cinci puncte în urma liderului Fenerbahce.

Terim, în vârstă de 68 de ani, a mai avut două experiențe ca antrenor în afara Turciei, de fiecare dată în Serie A. În sezonul 2000-2001 a pregătit-o pe Fiorentina, iar în stagiunea următoare a ajuns la Milan, însă nu a rezistat decât cinci luni la formația ”rosso-nero”.

ADVERTISEMENT
Tags: