Moruţan, trimis la psiholog! “Nu e chiar atât de gravă situaţia lui!”

Iuliana Spirache   
in Stiri sportive
29/03/2018, 19:48
Moruţan, trimis la psiholog! “Nu e chiar atât de gravă situaţia lui!”

Valeriu Iftime a dezvăluit că FRF (Federaţia Română de Fotbal (FRF) l-a sunat pe Costel Enache pentru a-i propune să-l ajute cu un psiholog pe Olimpiu Moruţan, dar oficialii de la FC Botoşani au refuzat.

“Ştiu subiectul, dar nu este atât de amplu. A fost o discuţie cu cei de la Federaţie, că i-au propus lui Costel Enache să-l ajute cu un psiholog pe Olimpiu Moruţan, dacă avem nevoie. Dar nu am mers mai departe. Mi se pare normal să ajutăm un jucător dacă are momente mai dificile, însă nu cred că Moruţan are nevoie. Ne-am angajat noi că îl ajutăm să treacă peste acest moment şi eu cred că a trecut. E în lot, va juca. A avut o cădere mai complicată după meci. Toată lumea l-a învinuit. Dar atât. Acum sper să meargă mai departe. Eu nici nu-l consider cel mai vinovat pe el. Sigur, a greşit, dar nu din cauza lui s-a pierdut calificarea.

“El a făcut o greşeală, dar a jucat bine!”

Nu pot să spun că avem toate instrumentele necesare pentru a gestiona ultra profesionist acest caz. Dar nu e atât de gravă situaţia lui. El a avut o problemă la începutul lui ianuarie, când a primit nişte bani mai mulţi şi s-a dotat cu nişte echipamente mai “speciale”. Dar a trecut peste asta. S-a obişnuit şi cu maşina… El a jucat în ultimul timp. Trebuie să vedem că meciurile lui de la U19 au fost bune. El a făcut o greşeală, dar a jucat bine. Naţionala a fost prost ghidonată pe ultimele 10 minute. Nu poţi lua două goluri în ultimele 10 minute pentru că a plecat Moruţan, de la o echipă care nu a arătat că poate face asta cât s-a jucat 11 la 11.

Ce zice despre anunţul lui Becali

El e jucătorul FCSB-ului doar din vară, dar nu mai pot să-l iau înapoi. Banii sunt plătiţi, eu nu pot să-i dau înapoi. Sigur, a fost o glumă a domnului Becali… Dacă gluma devine serioasă, îi dau înapoi, nicio problemă. Am însă foarte mare interes (n.r. să aibă grija de Botoşani). Pur comercial, pentru că nu vreau să dau ceva de la Botoşani care să-mi facă o imagine proastă. Dar şi mai mult, pentru că el îmi poate aduce jumătate din banii pe care i-am primit până acum de la FCSB, în condiţiile în care el joacă la FCSB bine. Am câştig mare şi nu vorbesc de cele 20% din viitoarea vânzare, dar mai am bonusuri dacă el joacă în echipă şi la naţională. Şi nu întâmplător i-am făcut şi o asigurare la Botoşani. Dacă, ferească Dumnezeu, păţeşte un accident şi se incapacitează, domnul Becali să-şi poată recupera toţi banii! Am tratat foarte profesionist subiectul ăsta!”, a declarat Valeriu Iftime la Telekom Sport.

Închide ×