News

Moș Crăciun a infectat cu coronavirus 75 de persoane de la un azil de bătrâni

15.12.2020 | 11:00
Mos Craciun a infectat cu coronavirus 75 de persoane de la un azil de batrani
ADVERTISEMENT

Un bărbat îmbrăcat în Moș Crăciun a declanșat un focar de coronavirus la un centru de bătrâni. Omul a vrut să aducă voie bună și veselie, dar a adus infecția cu Covid-19. 

În 2020, nici măcar Moș Crăciun nu mai e ce a fost. Tragedia s-a petrecut în Belgia la un centru de îngrijire a persoanelor în vârstă din orașul Mol. lnițial au fost raportate 14 cazuri în rândul angajaților, iar ulterior virusul s-a răspândit către 61 de persoane internate în azil.

ADVERTISEMENT

Bărbatul, îmbrăcat în costumul tradițional al moșului, a participat weekendul trecut la un eveniment unde dorea să aducă veselie și spiritul sărbătorilor. Ironic, vestea tragică vine după ce Maria Van Kerkhove, responsabil OMS în ceea ce privește criza Covid, a declarat, pentru a-i liniști pe copii, că Moș Crăciun e imun la coronavirus.

Moș Crăciun aduce coronavirus în 2020

Primarul din Mol, Wim Caeyers, a declarat pentru site-ul de știri belgian VRT News că este „o zi foarte întunecată pentru centrul de îngrijire a bătrânilor”.

ADVERTISEMENT

“Intențiile au fost bune, dar totul a mers prost,” a adăugat Caeyers, conform nzherald.

Oficialii centrului de îngrijire a persoanelor în vârstă au spus inițial că toată lumea a purtat măști și că regulile impuse de autorități pe perioada pandemiei au fost respectate. Ulterior, fotografiile au spus o altă poveste. S-a observat că mai multe persoane nu foloseau măștile de protecție.

“Inițial au spus că regulile au fost respectate, dar imediat fotografiile primite de la familiile bătrânilor au indicat cu totul altceva”, a menționat primarul.

ADVERTISEMENT

Momentan, cei infectați au forme ușoare. Lucrătorii din domeniul sănătății din provincia Anvers și angajații Crucii Roșii au fost trimiși pentru a controla focarul.

Și, totuși, OMS a transmis că moșul e imun

Bad Santa, Foto: Hepta.ro

Moș Crăciun a infectat cu coronavirus 75 de persoane. Recent, Maria Van Kerkhove (OMS) a vrut să liniștească toți copiii din lume și i-a asigurat pe aceștia că moșul nu e periculos.

ADVERTISEMENT
  • „Pot să vă spun că Moș Crăciun este imun la acest virus.(…)Am avut o scurtă discuție cu el, iar el se descurcă foarte bine, iar doamna Claus se descurcă foarte bine, iar ei sunt foarte ocupați în acest moment”, a spus Kerkhove, citată de AFP.
ADVERTISEMENT
Tags: