Fotbal intern

Moș Crăciun a venit la Dinamo cu o schiță pentru un stadion nou: ”Proiectul se desfășoară cu o viteză alarmantă”. Video

17.12.2020 | 16:08
Mos Craciun a venit la Dinamo cu o schita pentru un stadion nou Proiectul se desfasoara cu o viteza alarmanta Video
ADVERTISEMENT

În apropierea Sărbătorilor de Iarnă, Moș Crăciun a venit la Dinamo, iar președintele Clubului Sportiv, Ionuț Adrian Popa, a prezentat o schiță pentru un stadion nou ce se va construi în incinta complexului din Ștefan cel Mare.

În urmă cu o lună, CS Dinamo anunțat că noua arenă va costa 100 de milioane de euro, va avea o capacitate de 33.000 de locuri și va putea fi folosită începând cu sezonul 2024-2025.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii decembrie, foste glorii ale ”câinilor” au fost în audiență la prim-ministrul de atunci Ludovic Orban pentru a discuta construcția unui nou stadion, care va fi amplasat în aceeași locație cu cea actuală.

Președintele CS Dinamo a prezentat schița pentru noul stadion

Într-o conferință de presă la care a participat şi ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, preşedintele CS Dinamo, Ionuţ Adrian Popa, a anunţat că au fost intensificate demersurile pentru construirea stadionului și a prezentat și o schiță a acestuia.

ADVERTISEMENT

”O să vorbim despre acest proiect. Am intensificat în ultimul timp demersurile pentru finalizarea acestui proiect. Avem această schiță primită de la CNI. Am procedat spre alipirea terenului din zona Velodromului, urmând, la momentul ieșirii alipirii, să procedăm spre dezmembrare. Vom înainta bucata de teren aferentă dezmembrării CNI-ului pentru a ne oferi soluția finală”, a declarat Ionuț Adrian Popa.

”Soluția finală reprezintă adaptarea pe bucata de teren înaintată a stadionului, iar atunci ne vor ieși cu exactitate cotațiile, forma și toate aspectele pe care cu toții le așteptăm. Proiectul se desfășoară cu o viteză alarmantă, chiar dacă este un context epidemiologic pe care nu ni-l doream. Facem toate demersurile și stadionul va fi realizat”, a mai spus președinte CS Dinamo.

ADVERTISEMENT

”Așa cum a spus și domnul președinte, noul stadion va fi dedicat echipei de seniori, care are o altă componentă juridică, o altă structură, nu ține de MAI, iar actualul stadion va fi folosit de celelalte echipe și, în mod esențial, de nou înființata academie”, a afirmat și ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Stadionul Dinamo figurase, iniţial, pe lista arenelor ce urmau să fie refăcute în întregime cu bani de la Guvern în vederea turneului final EURO 2020, dar situația juridică neclară a împiedicat realizarea proiectului.

ADVERTISEMENT

Construcția noului stadion din Ștefan cel Mare se amână de câțiva ani din cauza legislației care lasă de dorit și chiar dacă CS Dinamo a câștigat după doi ani în tribunal litigiul cu Nicolae Badea, acesta a putut ataca din nou decizia prin recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar până la un verdict definitiv ar putea trece luni de zile! Ba mai mult, chiar dacă CS Dinamo va obține câștig de cauză și la această instanță, motivarea deciziei ar putea dura între 30 și 90 de zile.

ADVERTISEMENT