News

Moș Crăciun poate călători în siguranță. Este imun la coronavirus, spune OMS

14.12.2020 | 22:10
Mos Craciun poate calatori in siguranta Este imun la coronavirus spune OMS
Moș Crăciun poate călători în siguranță. Este imun la coronavirus, spune OMS Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Moș Crăciun nu va avea probleme în îndeplinirea misiunii sale de a livra cadouri pentru că este imun la COVID-19, potrivit unui oficial al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Cu toate acestea, ca să-i facă munca mai ușoară Moșului, copiii trebuie să meargă la culcare devreme, iar distanțarea socială trebuie respectată cu strictețe, atât de Moș Crăciun, cât și de copii.

ADVERTISEMENT

Moș Crăciun va primi un permis special pentru a intra în spațiul aerian al statelor care au impus restricții de călătorie pentru ca toți copiii să-și primească darurile la timp.

Moș Crăciun este imun la acest virus

Pandemia nu-l va opri pe Moș Crăciun să călătorească în lume și să împartă cadouri în acest an, deoarece este imun la COVID-19, a declarat luni un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății.

ADVERTISEMENT

Pe măsură ce pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii, Maria Van Kerkhove, responsabilul OMS în ceea ce privește criza COVID, a declarat într-un briefing de presă că mulți copii sunt îngrijorați de modul în care virusul l-ar putea afecta pe Moș Crăciun.

„Înțeleg îngrijorarea pentru Moș Crăciun, pentru că este mai în vârstă”, a spus ea, răspunzând la întrebarea unui jurnalist cu privire la faptul că fantezia, personajul aducător de cadouri, cunoscută pentru barba albă și burta mare, s-ar putea să aibă un risc crescut de COVID-19.

ADVERTISEMENT

„Pot să vă spun că Moș Crăciun este imun la acest virus”, a spus Van Kerkhove, care are ea însăși doi fii mici.

„Am avut o scurtă discuție cu el, iar el se descurcă foarte bine, iar doamna Claus se descurcă foarte bine, iar ei sunt foarte ocupați în acest moment”, a spus ea, citată de AFP.

ADVERTISEMENT

Ea a mai spus că OMS a discutat cu mai mulți lideri mondiali, care au confirmat că au relaxat măsurile de carantină care împiedică călătoriile globale pentru a-i permite Moșului și renilor săi zburători să pătrundă în spațiul lor aerian.

ADVERTISEMENT

„Așadar, el va putea călători în și din spațiul aerian și va putea livra cadouri copiilor”, a mai spus ea.

Cu toate acestea Maria Van Kerkhove nu a uitat să reamintească sfaturile OMS legate de prevenție și de oprirea transmiterii virusului care a ucis peste 1,6 milioane de oameni în ultimul an.

„Cred că este foarte important ca toți copiii lumii să înțeleagă că distanțarea fizică trebuie respectată cu strictețe, atât de copii, cât și de către Moș Crăciun însuși”, a spus ea.

Copiii ar trebui să-și asculte părinții și „să se asigure că merg la culcare devreme în Ajunul Crăciunului”, a spus ea, subliniind că „Moșul va putea călători în jurul lumii pentru a oferi cadouri”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS