News

Moscova a anunţat că s-ar putea retrage din Tratatul privind Forţele nucleare. “Putem contracara orice ameninţare”

Moscova a anunţat că s-ar putea retrage din Tratatul privind Forţele nucleare cu rază medie de acţiune (INF) în cazul în care Statele Unite vor staţiona în Europa rachete îndreptate spre...
05.06.2015 | 16:44
Moscova a anuntat ca sar putea retrage din Tratatul privind Fortele nucleare Putem contracara orice amenintare
ADVERTISEMENT

Moscova a anunţat că s-ar putea retrage din Tratatul privind Forţele nucleare cu rază medie de acţiune (INF) în cazul în care Statele Unite vor staţiona în Europa rachete îndreptate spre ţinte din Rusia. Anunţul a fost făcut vineri de senatorul rus Viktor Ozerov.

“Dacă Statele Unite decid să-şi sporească dispozitivele militare în Europa de Est şi aceste dispozitive sunt îndreptate împotriva Rusiei, aceasta va avea suficiente forţe şi mijloace pentru a da un răspuns adecvat: de la ieşirea efectivă din Tratatul INF, până la consolidarea bateriilor de sisteme cu rachete Iskander de-a lungul frontierelor sale occidentale”, a afirmat Ozerov, care este preşedintele Comisiei pentru Apărare şi Securitate din Senatul rus, potrivit Sputnik.

ADVERTISEMENT

Oficialul rus a mai declarat că Rusia îşi respectă integral angajamentele asumate în cadrul Tratatului INF şi că Washingtonul recunoaşte deschis că nu are nicio dovadă a încălcării acestui document de către Moscova.

Senatorul a clasificat drept absurd ca Rusia să fie ameninţată cu staţionarea de rachete în Europa. “Şantajul ar fi absurd în contextul actual în care Rusia posedă o triadă puternică de arme nucleare”, a precizat el.

ADVERTISEMENT

“Potenţialul forţelor armate ruse este în măsură să contracareze orice ameninţare”, a conchis senatorul Ozerov.

Potrivit agenţiei Associated Press, administraţia Obama analizează o serie de răspunsuri agresive faţă de presupusa încălcare de către Rusia a unui tratat din perioada Războiului Rece, inclusiv să staţioneze rachete cu lansare de la sol în Europa care pot distruge preventiv armament rusesc.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.antena3.ro