News

Moscova, lovită de o furtună violentă. O centrală electrică a luat foc și mai multe zone au fost inundate. Video

Capitala Rusiei, Moscova, a fost lovită de o furtună violentă. O centrală electrică a luat foc și mai multe zone au fost inundate.
29.06.2021 | 12:17
Moscova lovita de o furtuna violenta O centrala electrica a luat foc si mai multe zone au fost inundate Video
Moscova, lovită de o furtună violentă. O centrală electrică a luat foc și mai multe zone au fost inundate. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După căldurile istorice din ultimele săptămâni, Rusia este lovită de violente manifestări de instabilitate ale vremii.

Luni după amiaza, Capitala Moscova, precum și regiunea metropolitană, au fost lovite de o furtună violentă, care a provocat inundații și distrugeri.

ADVERTISEMENT

Capitala Rusiei, Moscova, lovită de o furtună violentă. O centrală electrică a luat foc și mai multe zone au fost inundate

În doar 24 de ore, în Moscova au căzut cantități impresionate de apă: 70% din cât ar trebui să cadă într-o lună obișnuită.

Oficialii locali au anunțat că majoritatea canalelor de scurgere din oraș au fost înfundate de aluviuni. Asta a dus la apariția unor inundații semnificative în partea de est a Moscovei, inclusiv la stația de metrou.

ADVERTISEMENT

Reuters a raportat faptul că un fulger a incendiat și o centrală electrică chiar în afara orașului.

Ulterior, în mediul online au apărut imagini cu momentul în care trăsnetul lovește centrala electrică.

ADVERTISEMENT


Mai multe străzi ale metropolei ruse au fost inundate, iar traficul a fost întrerupt pe cel puțin două linii ale metroului. Imaginile apărute în mediul online arată amploarea inundațiilor de la stația Yassenevo, din sudul orașului, precum şi din împrejurimi.

Inundațiile din Rusia nu reprezintă un fenomen nou pentru locuitorii din estul Europei. Rușii s-au confruntat cu astfel de probleme și în 2016.

ADVERTISEMENT

Atunci, oficialii orașului au dat vina pe echipamentele de construcții și materialele care înfundau canalizarea orașului.

Din partea meteorologilor nu vin vești tocmai bune. Ploaia torențială, vântul și grindina care s-au abătut asupra Moscovei în ultimele zile vor continua. Se așteaptă și multe averse săptămâna aceasta. Oficialii orașului au avertizat locuitorii să rămână în locuințe.

Rusia, lovită de un val de caniculă fără precedent

În ultimele săptămâni, valul de caniculă a ajuns şi în Rusia, iar la Moscova mercurul din termometre a urcat până la 35 de grade Celsius.

În mod normal, în această perioadă a anului, temperatura medie din Capitala rusă este de 22 de grade.

Canicula care afectează Rusia a produs deja și primele efecte masive de mediu. Mai multe incendii forestiere de proporții au afectat estul Siberiei.

Potrivit activiștilor de mediu, în fiecare an se pot produce până la 27.000 de incendii de vegetație, din cauza secetei și a caniculei în această zonă.

ADVERTISEMENT
Tags: