ADVERTISEMENT
News

Moscova, record de decese cauzate de Covid-19. Capitala Rusiei este grav afectată de varianta Delta

Moscova a înregistrat cel mai mare număr de decese provocate de Covid-19. Capitala Rusiei este lovită din plin de tulpina din India.
Autor: Robert Cristea | 27.06.2021 | 18:02
Moscova, record de decese cauzate de Covid-19. Capitala Rusiei este grav afectată de varianta Delta
Moscova, record de decese cauzate de Covid-19. Capitala Rusiei este grav afectată de varianta Delta. Foto: Hepta.ro

Capitala Rusiei a anunțat cel mai mare număr zilnic de morți din cauza coronavirusului de până acum. Recordul negativ a fost comunicat duminică, 27 iunie, în momentul în care au fost făcute publice ultimele raportari.

ADVERTISEMENT

Potrivit agenției ruse de presă Tass, Moscova a înregistrat 114 decese în ultimele 24 de ore. De la începutul pandemiei, în capitala Rusiei s-au consemnat 1.338.937 de cazuri de COVID-19, iar 22.086 de pacienți au murit din cauza COVID-19.

Duminică, 27 iunie, capitala Rusiei a avut 6.723 de cazuri noi de coronavirus, în scădere față de cele 8.457 raportate cu o zi înainte.

ADVERTISEMENT

Moscova, record de decese cauzate de Covid-19. Au murit 114 persoane în ultimele 24 de ore

În ultima zi, în toată Rusia s-au înregistrat 20.538 de noi cazuri şi 599 de noi decese. Numărul total al celor morți de COVID-19 a urcat la 133.282.

Moscova este afectată de varianta Delta a virusului Sars-CoV-2. Tulpina din India este una extrem de infecțioasă. Autoritățile anunțau încă de acum 7 zile că aproximativ 90% din cazurile noi de îmbolnăviri sunt provocate de tulpina Delta.

ADVERTISEMENT

În contextul ultimele raportări, autoritățile de la Moscova au cerut barurilor și restaurantelor să servească oamenii doar dacă aceștia arată un cod QR care atestă că au fost vaccinați, că au trecut prin infecție sau că au un rezultat negativ la un test Covid, a relatat agenția Reuters, conform Libertatea.

Germania a anunțat că va închide, de marţi, 29 iunie, accesul călătorilor care vin din Rusia, dar şi din Portugalia, din cauza numărului mare de îmbolnăviri din cele două ţări.

ADVERTISEMENT

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a stabilit de la 1 iunie un nou sistem de denumire pentru variantele COVID-19. Varianta descoperită în Marea Britanie a fost denumită Alpha, iar cea din Africa de Sud – Beta.

Totodată, tulpina din Brazilia va purta numele de Gamma, iar cea din India – Delta.

„Pe baza estimărilor în ce privește capacitatea de transmiterea a variantei Delta și folosind modele de prognoze, 70% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 urmează să fie generate de această mutație în UE și Spațiul Economic European până la începutul lui august.

ADVERTISEMENT

Până la sfârșitul lunii, modelele arată o prevalență de 90%”, a transmis Centrul European pentru controlul și prevenția bolilor.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!