Life

Motanul care prevestește moartea. Povestea lui Oscar, pisica terapeutică care a prezis decesul a 100 de persoane

Oscar, pisica faimoasă care a prezis moartea a 100 de persoane. Cum au explicat specialiștii abilitatea uimitoare a felinei.
10.05.2024 | 22:42
Motanul care prevesteste moartea Povestea lui Oscar pisica terapeutica care a prezis decesul a 100 de persoane
Oscar, pisica care prezice moartea a atras atenția lumii întregi. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Oscar a fost motan care a atras atenția tuturor. Se pare că, pe lângă cele nouă vieți pe care le are orice pisică, Oscar a mai posedat un talent aparte. Acesta a avut un al șaselea simț care l-a ajutat să prezică data exactă când va muri cineva. Până în 2022, a avut dreptate de 100 de ori.

Oscar a fost poreclit ”îngerul pufos al morții”

Cu toții știm că este suficient ca o pisică să fie postată pe internet pentru a deveni faimoasă. Ei bine, Oscar a fost excepția de la această regulă nescrisă a felinelor. Motanul a avut o abilitate unică pe care nu multă blănoase o posedă.

ADVERTISEMENT

Oscar a început să devină cunoscut în lumea întreagă în anul 2005, atunci când personalul de la centrul de îngrijire pentru bătrâni din Rhode Island i-a publicat povestea. Deși mulți au fost sceptici la început, se pare că motanul Oscar chiar a fost diferit de restul felinelor.

Oscar a avut, la propriu, un șaselea simț. De obicei, se spune că toate animalele în au, doar că în cazul blănosului din Rhode Island acesta s-a manifestat puternic. Oscar avea o intuiție dezvoltată și putea face ceea ce alte animale nu puteau. Și anume, să prevestească moartea.

ADVERTISEMENT

Oscar avea abilitatea de a detecta atunci când un pacient de la centrul de îngrijire pentru bătrâni era pe care să moară. Desigur, pisica nu putea verbaliza asta, însă personalul de la centrul din Rhode Island a început să îi citească comportamentul.

Oscar obișnuia să petreacă mai mult timp în compania persoanelor care urmau să moară. Felina se așeza lângă pacienți și stătea nemișcată până în clipa în care aceștia mureau.

ADVERTISEMENT

Cum își dădea Oscar seama că un pacient este pe cale să moară

Inițial, lumea a fost sceptică și nu a crezut deloc povestea motanului Oscar. Însă, datele nu mint și, potrivit personalului de la centru, felina a prezis tragicul moment în cazul a 100 de persoane.

Nu doar personalul a sesizat abilitatea lui Oscar, ci și familiile pacienților. De multe ori, pisica stătea lângă patul pacienților cu mult timp înainte ca personalul medical să își dea seama că starea lor urmează să se agraveze.

ADVERTISEMENT

Oscar a fost o adevărată comoară pentru centrul din Rhode Island. Cu ajutorul lui, personalul a reușit să ofere îngrijire paliativă pacienților și să fie alături de ei în cele mai grele momente.

Multă vreme, comportamentul lui Oscar a fost subiect de studiu pentru cercetătorii din domeniul sănătății. Cu toții au vrut să își dea seama cum funcționează al șaselea simț al felinei și au emis mai multe teorii.

Prima dintre ele a avut la baza simțul dezvoltat al motanului. Cercetătorii au fost de părere că Oscar putea să simtă schimbările subtile ale mirosul chimic pe care oamenii îl emanau înainte de moarte. A doua teorie emisă de experți susținea faptul că motanul putea observa schimbările în rutina de îngrijire a pacienților.

Din păcate, Oscar a murit în anul 2022. Cât timp a stat la centrul din Rhode Island, a reușit să prezică decesul a 100 de persoane. Cazul său a ajuns în presa internațională, iar poveștile asistentelor sunt dovada clară că Oscar a fost un motan special.

 

ADVERTISEMENT
Tags: