Fotbal intern

Un fotbalist din Liga 1 îi face praf pe roş-albaştri: “Steliştilor le-a fost FRICĂ!? ÎI BĂTEA mami-mami acasă?”

Daniel Pancu a intrat în istoria lui Beşiktaş după ce a apărat timp de 18 minute poarta formaţiei sale într-un derby cu Fenerbahce. Cordoba a fost eliminat la scorul de 3-2, iar în poarta...
28.08.2014 | 16:31
Un fotbalist din Liga 1 ii face praf pe rosalbastri Stelistilor lea fost FRICA II BATEA mamimami acasa

Daniel Pancu a intrat în istoria lui Beşiktaş după ce a apărat timp de 18 minute poarta formaţiei sale într-un derby cu Fenerbahce. Cordoba a fost eliminat la scorul de 3-2, iar în poarta “vulturilor” a intrat Pancu. Nu a reuşit să pareze lovitura de pedeapsă, însă a avut mai multe intervenţii spectaculoase în faţa superatacanţilor lui Fener. Beşiktaş a cîştigat, în cele din urmă, cu scorul de 4-3, iar Pancone a devenit erou în Turcia. La zece ani distanţă, un alt român a făcut senzaţie în poarta unei formaţii din străinătate. Cosmin Moţi a devenit eroul lui Ludogoreţ, iar Pancu a acceptat să vorbească pentru FANATIK.RO despre evoluţia fundaşului român.

Salut, Pancone! Moţi ţi-a călcat pe urme şi a intrat în poartă într-un moment critic.

– Dumnezeu îţi dă o forţă nebănuită în acele momente! Simţi că unde te duci, acolo vine şi mingea. Totul a fost făcut pentru Ludogoreţ. Cei de la Steaua erau căzuţi fizic, erau foarte obosiţi, nu au fost deloc lucizi. Bulgarii ar fi cîştigat chiar dacă în poartă nu s-ar fi aflat Moţi.

Amîndoi aţi intrat în istorie.

– Eu, în partida respectivă, am apărat 18 minute. Plus că eu, la începutul carierei, am fost portar pentru jumătate de an. Deci am anumite cunoştinţe în domeniu. Dar Moţi am înţeles că numai în curtea şcolii a mai fost în poartă. A avut sînge în el acest băiat! Bravo lui!

PANCUCCC

Cum ţi s-a părut Moţi la penalty-uri?

– Parcă îl vedeam în poartă pe Dudek, de la Liverpool! Avea aceleaşi mişcări cu ale polonezului. După cum l-am văzut, chiar cred că poate face carieră între buturi (rîde).

Li se poate imputa ceva lui Părvulescu şi Rîpă?

– Sînt de condamnat pentru că nu au bătut concentraţi! Să ne uităm la Keşeru! A executat penalty-ul ca şi cum în poartă s-ar fi aflat un portar adevărat. În schimb, Pîrvulescu şi Rîpă nu au stăpînit bine momentul. Au crezut că e deja gol şi că singurul lucru pe care trebuie să-l facă este să trimită mingea pe poartă. Uite, cînd Alex a bătut acel penalty cu mine în  poartă nu s-a gîndit că între buturi se află un jucător de cîmp. A executat perfect, ca şi cum în poartă ar fi fost un portar adevărat.

Capture

Se zvoneşte că mai mulţi jucători au refuzat să bată penalty-uri.

– Eşti plătit pentru asta şi nu este normal să refuzi să execuţi penalty-uri. Cum adică să refuzi? Este inadmisibil aşa ceva! Dacă antrenorul te trece pe listă, trebuie să baţi. Ce, îţi era teamă că te bate mami-mami dacă ratezi? Bine, nu vreau să vorbesc prea multe pentru că nu este treaba mea. Este bucătăria lor internă.

Ce sentimente te-au încercat după partida de aseara?

– Îmi pare foarte rău de Gîlcă şi Sănmărtean, care este prietenul meu. Lucian ar fi meritat, pe final de carieră, să evolueze în grupele Ligii Campionilor. Dar, una peste altă, Moţi a făcut fericită toată suflarea rapidistă. Cei de la Steaua trebuie să înţeleagă cu nu sînt invincibili. Dumnezeu îţi mai dă cîte o palmă dacă eşti arogant. A fost Middlesbrough, acum Ludogoreţ…

Tags: