ADVERTISEMENT
News

Moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, pregătită de PSD. Anunţ oficial

Autor: Flaviu Popa | 28.05.2020 | 17:40
Moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, pregătită de PSD. Anunţ oficial
Cum a fost modificată hotărârea de guvern privind starea de alertă. Votul final va avea loc miercuri, la ora 15:00. Sursa foto: Hepta.ro

PSD pregătește o moțiune de cenzură pentru a demite Guvernul Orban. Social-democrații sunt siguri că guvernul are zilele numărate.

ADVERTISEMENT

PSD vrea să dărâme Guvernul Orban prin moțiune de cenzură, dezvăluie Olguța Vasilescu

Liderii PSD au decis joi, 28 mai, în cadrul unei ședințe a conducerii partidului, să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban. Conform Digi 24, PSD va depune moțiunea dacă Guvernul Orban nu va crește pensiile cu 40% din 1 septembrie 2020.

Orice virgulă vor schimba în legea pensiilor publice va fi atacată prin moțiune de cenzură”, a explicat Olguța Vasilescu, fost Ministru al Muncii. Moțiunea va fi depusă, conform surselor din interiorul PSD, inclusiv dacă mărirea punctului de pensie va fi amânată.

ADVERTISEMENT

„BPN a aprobat astazi depunerea unei moțiuni de cenzură a PSD în momentul în care Guvernul va modifica legea pensiilor publice prin OUG. Nu pot să facă această modificare decât prin OUG iar în momentul în care o vor adopta vom începe strângerea de semnături pentru o moțiune de cenzură”, a anunțat Vasilescu.

Olguța Vasilescu dă asigurări că există bani la buget pentru a crește pensiile cu 40%

Reprezentanții PSD susțin că există destule fonduri pentru a crește pensiile cu 40% și acuză Guvernul Orban pentru că se împrumută mult prea des.

ADVERTISEMENT

De unde bani pentru mărirea cu 40%? Guvernul PSD s-a împrumtat cu 17 miliarde de euro în 3 ani iar PNL în 6 luni s-a imprumutat cu 15 miliarde, timp în care nu am văzut să apară o nouă autostradă, nu au crescut veniturile românilor, nu s-au dat bani în plus pentru sanatate. Noi am reușit să scădem datoria publică, iar cei de la PNL au reușit să se împrumute și au dus datoria publică la 39%. Nu pot să vină să spună că nu au bani”, a punctat Vasilescu, conform sursei citate.

Olguța Vasilescu nu înțelege cum cei din PNL nu reușesc să găsească fonduri pentru a crește pensiile, în condițiile în care prin creșterea cu 40% a pensiilor, ponderea din PIB ar ajunge la 11%, în timp ce în Uniunea Europeană media e de 13%.

ADVERTISEMENT

Cum Dumnezeu acum ei nu sunt în stare să găsească bani. Am tot auzit că am fost un guvern iresponsabil când am făcut această lege. Acum se acordă 7% din PIB, după ce va fi implementată legea se va ajunge la 11,7% din PIB. Iar media europeană este de 13% din PIB. (…) Aș vrea să cerem guvernului Românei să respecte legea. Ei au cerut persoanelor vârstince să respecte legea și să stea în casă. Acum e timpul să o respecte și ei”, a punctat fostul ministru.

Cei din PSD se bazează pe voturile Pro România și ALDE, astfel că Guvernul Orban are șanse mari să cadă în cazul unei moțiuni. Moțiunea ar putea fi depusă inclusiv în vară, după ce PSD va impune în Parlament prelungirea activității pe perioada verii. Așadar, deputații și senatorii nu vor mai avea vacanță.

ADVERTISEMENT

Am decis să avem Parlamentul în sesiune extraordinară in lunile iulie și august”, a anunțat Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!