News

Moțiune în Parlament împotriva ministrului Finanțelor. Florin Cîțu: ”Semnatarii – criminali și țepari”

11.05.2020 | 19:07
Motiune in Parlament impotriva ministrului Finantelor Florin Citu Semnatarii  criminali si tepari
Florin Cîțu pune ratingul de țară al României pe seama măsurilor autorităților: ”Arată încrederea în guvernul român”. Foto: Inquam Photos - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Deputații dezbat moțiunea simplă îndreptată împotriva ministrului Finanțelor Florin Cîțu, intitulată ”Virusul Cîțu a infectat economia”. Cu această ocazie, ministrul Cîțu a lansat un atac virulent la adresa semnatarilor moțiunii PSD pe care i-a numit criminali, țepari și ticăloși.

Revolta lui Cîțu: ”Cât de ticăloși să fiți…”

”Aş vrea să vă reamintesc cine sunt semnatarii acestei moţiuni. Sunt aceia care în 10 august au gazat şi au bătut români nevinovaţi. A doua zi au dat vina tot pe aceeaşi români că veniseră să dea jos Guvernul. Era lovitură de stat. Semnatarii acestei moţiuni sunt criminali în opinia mea. Pentru că şi-au permis să şantajeze acest Guvern ameninţând cu respingerea în Parlament a prelungirii stării de urgenţă, în opinia mea au jucat poker cu sănătatea românilor încercând să îl şantajeze chiar şi pe preşedintele României. Timp de două luni în care am implementat măsuri pentru relansarea economiei, au modificat în Parlament, într-un mod criminal şi populist, toate aceste măsuri. Spun criminali pentru că, dacă propunerile acestor iresponsabili ar fi trecut, ar fi aruncat România în haos economic”, a spus ministrul.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a spus că un semn al josniciei inițiatorilor este faptul că se folosesc de un virus care a ucis oameni pentru a-și promova agenda politică.

Acum mă adresez doar semnatarilor acestei moţiuni: cât de ticăloşi să fiţi încât să vă folosiţi de acest virus ca să atacaţi Guvernul României. Nu am pretenţia să vă cereţi scuze faţă de mine. Ştiu că mă urâţi, că mă înjuraţi pe unde apucaţi. Dar dacă aveţi un minim de respect pentru români ar trebui să vă cereţi public scuze în special familiilor îndoliate”, a continuat ministrul Finanțelor.

ADVERTISEMENT

Cei de la PSD numiți ”țepari” din cauza facturilor neplătite

Cîțu i-a mai catalogat pe cei de la PSD drept ”țepari” pentru că atunci când s-au aflat la guvernare nu au  plătit facturile pentru companii încercând astfel să mențină astfel artificial deficitul bugetar în limita de până 3%. ”PSD n-a plătit facturi ani de zile. Noi nu facem asta, nu suntem țepari”, a spus Cîțu acuzând foștii guvernanți că utilizau ilegal banii la care companiile ar fi fost îndreptățite să-i primească drept rambursare de TVA.

Ministrul a inventariat toate plățile făcute de guvernul său care au  făcut ca economia să dispună de lichidități în perioada epidemiei. ”S-a văzut în aprilie când am încasat mai mulți bani la buget decât ați încasat voi anul trecut. Asta înseamnă că oamenii de afaceri au încredere în Guvern. Veți vedea că România este poate singura țară UE care va avea creștere economică în primul trimestru”, a mai spus Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT