News

Moțiune simplă împotriva lui Sorin Cîmpeanu, ministrul educației. USR: ”În mandatul lui a crescut rata de abandon școlar”

Membrii USR au depus o moțiune simplă împotriva ministrului educației. Reprezentanții partidului sunt nemulțumiți de cum decurge învățământul românesc, în mandatul lui Sorin Cîmpeanu.
15.06.2022 | 16:03
Motiune simpla impotriva lui Sorin Cimpeanu ministrul educatiei USR In mandatul lui a crescut rata de abandon scolar
Când va fi dezbătută și votată moțiunea simplă împotriva lui Sorin Cîmpeanu. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Moțiune simplă împotriva ministrului educației, Sorin Cîmpeanu. Membrii grupului parlamentar al USR au depus-o miercuri în plenul Camerei Deputaților, intitulând-o, ”Ministru. Dezastru. Educaţie fără viitor”.

USR, moțiune simplă împotriva lui Sorin Cîmpeanu, ministrul educației. Ce i se reproșează acestuia

Biroul permanent al Camerei Deputaților a decis ca moțiunea simplă să fie dezbătută luni și votată miercurea viitoare. Lui Sorin Cîmpeanu i se reproșează mai multe nereguli din sistemul de învățământ printre care:

ADVERTISEMENT
  • creșterea abandonului școlar,
  • neextinderea programului ”Masă caldă în școli” și ”Școala după școală”,
  • rezultatele slabe la testele PISA,
  • protejarea plagiatelor.

”Biroul Naţional a decis astăzi, în şedinţă, că vom depune o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, ministrul România anti-educată, ministrul în mandatul căruia 40.000 de elevi nu s-au înscris la Bac, în timpul căruia a crescut rata de abandon, care nu a fost în stare să extindă programele «Masă caldă în şcoli» şi «Şcoală după şcoală».

ADVERTISEMENT

Ministrul care ridică din umeri când vorbim de rezultatele la testele PISA, ministrul care protejează plagiatele în loc să fie un gardian al integrităţii academice”, a spus liderul interimar al USR, Cătălin Drulă, marți, într-o conferință de presă la Palatul Parlamentului, potrivit G4media.

Liderul USR, Cătălin Drulă: ”Sorin Cîmpeanu nu vrea depolitizarea sistemului de învăţământ”

De asemenea, lui Cîmpeanu i se reproșează și faptul că ia decizii față de evaluarea elevilor fără a se consulta cu reprezentanți din sistem, dar și că nu depolitizează sistemul de învățământ.

ADVERTISEMENT

”Ministrul Cîmpeanu nu este deranjat însă de situaţie, căci este prea preocupat să anunţe, de la o zi la alta, schimbări în modul de evaluare a elevilor, fără consultări şi fără a ţine cont de opiniile actorilor din sistem.

Cât despre noua lege a Educaţiei, dincolo de faptul că ministrul Sorin Cîmpeanu tot vorbeşte de ea din 2014, pe când făcea parte din echipa Ponta, nu pare să se schimbe nici acum nimic profund din sistemul putred.

ADVERTISEMENT

Nici PNL şi PSD, nici ministrul Cîmpeanu, care are la activ patru partide (Partidul Conservator, ALDE, Pro România, PNL), nu vor depolitizarea sistemului de învăţământ”, a mai transmis Cătălin Drulă.

USR atrage atenția că 6 din 10 copii, din mediul rural, merg la școală fără un mijloc de transport în comun, pe jos, iar 4 din 10 elevi ”adună absenţe pentru că trebuie să lucreze în gospodărie”. Mai mult, 2 din 10 minori nu au suficientă mâncare.

ADVERTISEMENT