Sporturi

Moțiune simplă împotriva ministrului Nelu Tătaru: ”Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”

17.06.2020 | 20:29
Motiune simpla impotriva ministrului Nelu Tataru Sanatatea romanilor nu este firma de pompe funebre
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru Foto: Inquam Photos - George Călin
ADVERTISEMENT

PSD a depus, la Camera Deputaților, o moțiune simplă care-l vizează pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Moțiunea este intitulată ”Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”.

Documentul îi impută ministrului Sănătății modul în care a gestionat epidemia de coronavirus, modul în care ministerul a făcut achizițiile publice în această perioadă, precum și numirile controversate ale unor persoane în consiliile de administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi, informează News.ro.

ADVERTISEMENT

După ce fostul ministru al sănătăţii a vrut să “privatizeze” sănătatea, actualul ministrul PNL al sănătăţii se ocupă de “tunuri”, “vânzări de mască fără bon”, numiri controversate ale unor oameni în Consiliile de Administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi, care să se ocupe doar de alte tunuri”, susține social-democraţii.

Lui Nelu Tătaru i se reproșează numirile controversate

De asemenea, lui Nelu Tătaru i se reproșează că ”minte personalul medical care nu a avut materialele de protecţie, minte personalul medical care aşteaptă stimulentele, minte personalul medical legat de plata orelor suplimentare şi a sporurilor”.

ADVERTISEMENT

Ministrul este acuzat și de faptul că ar fi blocat proiectul de testare a populației din București precum și faptul că ar fi împiedicat accesul în spitale al bolnavilor cu boli cronice. ”Am început anul 2020 copleşiţi de ameninţarea unui nou virus şi îl vom încheia cel mai probabil sufocaţi de cancer”, susțin inițiatorii moțiunii.

Un alt ”cap de acuzare” este că Nelu Tătaru ar fi numite ca manageri de spital  ”administratori de firme de pompe funebre şi chelneri”.

ADVERTISEMENT

Vă rog, domnule ministru să răspundeţi Parlamentului şi românilor dacă este adevărat că persoanele numite de dumneavoastră în Consiliile de Administraţie de la Antibiotice Iaşi, Unifarm, DSP, sunt membrii familiei lărgite? Vă rog, domnule ministru, să răspundeţi Parlamentului şi romanilor de ce nu aţi testat populaţia? Vă rog, domnule ministru, să răspundeţi Parlamentului şi românilor când vă daţi demisia de onoare?”, scrie în textul moțiunii.

În această sesiune parlamentară, PSD a depus moțiuni care-i vizau pe miniștrii Violeta Alexandru, Monica Anisie, Marcel Vela, Ion Ștefan şi Florin Cîţu.

ADVERTISEMENT