News

Moțiunea ”Democraţia românească în derivă, cu Vela ruptă, în timp de pandemie”, dezbătută de Senat. Marcel Vela, făcut praf de Opoziție. Replică a ministrului: „Românii nu au uitat de 10 august”

26.05.2020 | 17:28
Motiunea Democratia romaneasca in deriva cu Vela rupta in timp de pandemie dezbatuta de Senat Marcel Vela facut praf de Opozitie Replica a ministrului Romanii nu au uitat de 10 august
ADVERTISEMENT

Senatul dezbate marți, 26 mai, moțiunea de cenzură împotriva Ministrului de Interne Marcel Vela. Moțiunea „Democrația românească în derivă, cu Vela ruptă, în timp de pandemie”, depusă de PSD, îl desființează pe Vela. Cu toate acestea, ministrul nu consideră o „tragedie” evenimentul.

UPDATE, 17.30 / Marcel Vela le-a răspuns celor care îl contestă. Ministrul de Interne le-a reamintit celor din PSD că românii nu au uitat de protestele din 10 august, când au fost „gazați” de jandarmi:

ADVERTISEMENT

„Dacă îmi permiteți să răspund la întrebări. Încep cu doamna Presadă, Grupul de Comunicare Strategică comunică, nu ia decizii. A fost înființat la recomandarea OMS. GCS, menirea sa e să pună la dispoziție informațiile agregate în contextul noului coronavirus.

Domnului Șerban Nicolae, a dat câteva exemple de mai multe state care trebuie să ne analizăm în context. Țări mici gen Cipru. România este unul dintre statele care are cea mai mare migrație.

ADVERTISEMENT

România are 6,3 decese la suta de mii de locuitori, în urma Austriei, Danemarca, Germania cu 10.1, Portugalia cu 13, Luxemburg cu 17.6, Elveția 22.1, SUA 30.2, Irlanda 32.6, Olanda 34, Suedia 39, Franța 43.6, Marea Britanie 54.4, Italia 54.4, Spania 57.8, Belgia 80.4.

Cu privire la Diaspora, domnul Șerban Nicolae vorbește de funie în casa spânzuratului, românii n-au uitat de 10 august. Domnul senator, am avut deschidere pentru a oferit operativ informații necesare celor din Diaspora”.

ADVERTISEMENT

Moțiunea împotriva lui Marcel Vela, dezbătută în Senat. Opoziția îi cere demisia Ministrului de Interne

PSD, cel mai vehement contestatar al lui Vela, îl acuză pe ministru de contradicții, retractări și bâlbe. ”Dacă s-ar face un clasament mondial al aberaţiilor decise de autorităţi în timpul pandemiei de coronavirus, cu siguranţă, România ar fi printre primele locuri”, au afirmat cei de la PSD, conform news.ro.

Parlamentarii PSD nu acceptă modul în care Marcel Vela a fost contrazis de nenumărate ori fie de Ludovic Orban, fie de Klaus Iohannis. „Nu există, probabil, niciun ministru de Interne în întreaga lume care să se fi contrazis de atât de multe ori în actele emise pe timpul pandemiei”, au explicat cei de la PSD.

ADVERTISEMENT

Ordonanțele Militare sunt considerate punctul slab al lui Vela: „Nu există, probabil, niciun ministru de Interne în întreaga lume care să se fi contrazis de atât de multe ori în actele emise pe timpul pandemiei”.

Toate efectele acestor bâlbe, retractări şi aberaţii se răsfrâng, însă, în mod direct în viaţa cetăţenilor. Prin ordonanţele militare 3-4, ministrul Vela îi obligă pe bătrâni să meargă la cumpărături doar după ora 11:00, când cărucioarele, produsele şi rafturile din magazin erau deja contaminate de posibili purtători de coronavirus.

Au realizat aberaţia abia în Ordonanţa Militară 10 când, după lungi critici, insistenţe celor în vârstă li s-a dat în sfârşit prioritate la cumpărături. Îmbătat de autoritatea aproape nelimitată pe care i-au conferit-o ordonanţele militare, ameţit de-a dreptul de audienţa colosală pe care o avea când venea îmbrăcat în geaca de tip Top Gun să ne anunţe deciziile de la Guvern, ministrul Vela nici măcar nu a catadicsit să îşi ceară scuze public pentru interdicţiile absurde pe care le-a impus populaţiei şi pe care tot el le-a anulat ulterior”, este menționat în textul moţiunii.

Marcel Vela, acuzat de nenumărate gafe, bâlbe și raportări eronate ale datelor oficiale

Desele raportări eronate îi sunt imputate lui Vela, în condițiile în care Grupul de Comunicare Strategică a încurcat de multe ori informațiile transmise publicului larg.

Grupul de Comunicare Strategică nu răspunde în niciun fel pentru erorile numeroase din raportările zilnice privind rata deceselor şi a cazurilor confirmate. România este singura ţară din lume în care Guvernul comunică anonim despre evoluţia pandemiei. Nimeni nu ştie cine este responsabil şi cine trebuie tras la răspundere pentru difuzarea de informaţii eronate cu titlu oficial de pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne. Mai mult, acest grup aflat sub autoritatea ministrului Marcel Vela falsifică în mod deliberat realitatea despre pandemie prin omisiunea unor informaţii esenţiale pentru a da populaţiei posibilitate de a forma o imagine completă şi corectă despre criza actuală”, au completat cei din PSD.

În replică, Marcel Vela a anunțat că nu consideră că se confruntă cu „o situație fatală, de excepție”, fiind un lucru normal ca Opoziția să depună moțiuni de cenzură împotriva miniștrilor de la guvernare. Ministrul Educației Monica Anisie nu a scăpat nici ea de moțiune, fiind criticată dur de Opoziție pentru modul în care a gestionat „școala on-line” pe durata epidemiei.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: