ADVERTISEMENT
News

Moțiunea simplă împotriva ministrului Educației a fost adoptată de Camera Deputaților

Autor: Adrian Ilie | 27.05.2020 | 15:15
Moțiunea simplă împotriva ministrului Educației a fost adoptată de Camera Deputaților
Opoziția a depus moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Monica Anisie: ”PNL a creat România NeEducată”. Sursa foto: hepta.ro

Moţiunea simplă împotriva ministrului Educației intitulată ”Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional – PNL a creat România NeEducată”  a fost adoptată de către plenul Camerei Deputaților. Moțiunea a fost semnată de 93 de deputaţi de la Pro România şi de la PSD, informează Agerpres.

ADVERTISEMENT

UPDATE 15.16: Moțiunea simplă a PSD și Pro România a fost adoptată cu 172 de voturi ”pentru”, 90 ”împotrivă” și 47 de abțineri.

Ministrul Educației impută PSD subfinanțarea sistemului

Cele două partide cer în textul moțiunii demisia ministrului Monica Anisie pe care o acuză pentru ”lipsă de viziune şi de strategie, care a făcut ca preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ să trăiască luni de zile în panică şi nesiguranţă”.

ADVERTISEMENT

Deputatul Mihaela Huncă a afirmat, în cadrul dezbaterilor de luni, că sistemul educațional din România se confruntă cu ”o stare de haos produsă de incompetență sau nepăsare”.

De asemenea, liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a spus că lipsa de reforme din domeniul educației se datorează și PNL care a fost la guvernare în 16 ani  din cei 30 scurși de la Revoluția din 1989.

ADVERTISEMENT

În replică, Monica Anisie a afirmat că Ministerul Educației trebuie acum să remedieze deciziile proaste și lipsa de activitate a miniștrilor anterior, numiți de către PSD. Ea a dat exemplul învățământului  online, care nu a fost implementat de guvernarea social-democrată, deși erau puse la dispoziție fonduri în acest scop.

O altă serie de reproșuri făcute de Anisie s-au referit la domeniul cercetării care a suferit de subfinanțare cronică în timpul guvernării PSD, fiind periclitat inclusiv proiectul laserului de la Măgurele.

ADVERTISEMENT

În apărarea ministrului, s-au poziționat deputații PNL  și PMP.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!