News

Dezbaterea pe moțiunea simplă împotriva ministrului Ion Ștefan, intitulată ”Guvernul PNL după Grindă se cunoaște”, s-a încheiat. Video. Update

07.07.2020 | 14:37
Dezbaterea pe motiunea simpla impotriva ministrului Ion Stefan intitulata Guvernul PNL dupa Grinda se cunoaste sa incheiat Video Update
ADVERTISEMENT

Moțiunea simplă împotriva ministrului Dezvoltării, Ion Ștefan, intitulată ”Guvernul PNL după grindă se cunoaște” a fost dezbătută marți în Camera Deputaților.

Votul asupra moţiunii va avea loc săptămâna viitoare, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache anunţând că  ziua exactă va fi stabilită într-o şedinţă a Biroului permanent.

ADVERTISEMENT

Având în vedere faptul că cei din PSD au majoritate în toate zonele Parlamentului, șansele ca moțiunea să fie adoptată sunt uriașe.

Marți se dezbate și se votează moțiunea simplă împotriva ministrului Ion Ștefan, intitulată ”Guvernul PNL după grindă se cunoaște”

UPDATE, ora 16.00. Dezbaterea asupra moţiunii s-a încheiat.

“Am finalizat dezbaterile. Votul la moţiunea simplă va avea loc săptămâna viitoare, într-o şedinţă pe care o vom stabili în Biroul permanent. Acestea fiind spuse declar şedinţa închisă“, a declarat Florin Iordache, care prezida şedinţa Camerei Deputaţilor, la finalul plenului de marţi.

ADVERTISEMENT

Ministrul Ion Ştefan nu a mai dorit să ia cuvântul pentru a da replică parlamentarilor care au vorbit în cadrul dezbaterilor.

La începutul şedinţei, Ion Ştefan a susţinut că, de când a preluat Ministerul Dezvoltării, social-democraţii sunt „scoşi din minţi” că nu mai pot fura. Ministrul a adăugat că, de când este la conducerea instituţiei s-a asigurat ca investiţiile de modernizare a României să fie realizate corect, inclusiv în perioada stării de urgenţă.

ADVERTISEMENT

În replică, deputatul PSD Simona Bucura-Oprescu i-a transmis lui Ion Ştefan, la dezbaterile din plenul de marţi al Camerei Deputaţilor, că i s-ar potrivi şi porecla „ministru închipuit”, pe lângă cea de „Grindă”, deoarece este o doar o întruchipare a poveştii „Hainele cele noi ale împăratului”.

UPDATE, ora 14:37. Marți după-amiază, Camera Deputaţilor a început în sesiunea extraordinară de dezbatere a moţiunii simple împotriva ministrului Dezvoltării, amânată la începutul lunii iunie după ce Ion Ştefan a invocat motive de sănătate.

ADVERTISEMENT

Ședința este condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor și liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, cel care a anunţat că sunt prezenți 123 de deputați.


După moțiunile simple contra miniștrilor de Interne, Marcel Vela, al Finanțelor, Florin Cîțu și al Educației, Monica Anisie, în vizorul PSD a intrat Ion Ștefan, șeful portofoliului de la Lucrări Publice, Dezvoltare și Administrație.

Moțiunea simplă a social-democraților a fost depusă miercuri, 3 iunie, cu numele “Guvernul PNL după Grindă se cunoaște”, dar a fost amânată pentru marți, 7 iulie, din cauza unor probleme medicale ale ministrului.

În acțiunea parlamentară depusă împotriva ministrului Dezvoltării, PSD afirmă că, ”dacă marele dramaturg Ion Luca Caragiale ar fi trăit în zilele noastre, cu certitudine ar fi găsit în ministrul «Grindă» o sursă inepuizabilă de inspiraţie pentru comediile sale în care a surprins atât de bine viciile, neputinţele, orgoliile şi aroganţa clasei politice din România”.

Ce acuzații i se aduc lui Ion Ștefan

Conform News.ro, social-democraţii îl acuză pe Ion Ştefan de fals în declaraţii publice, de descurajarea luptei anticorupţie şi de disponibilizări ilegale, pentru rudele şi amicii miniştrilor.

”Toate ‘realizările’ ministrului poartă marca guvernării PSD. Cea mai notabilă realizare a ministrului este cohorta de rude, rubedenii, neamuri şi politruci pe care a reuşit să o implanteze, pe funcţii călduţe, bine remunerate, din administraţia publică centrală şi locală.

Doar pentru această aşa-zisă realizare, domnul ministru Ion Ştefan ar trebui să-şi dea undă verde pentru a pleca cu totul din funcţia guvernamentală, înainte de a compromite cu totul noţiunea de ministru”, susţine PSD.

Moțiunea contra lui Ion Ștefan va fi dezbătută și votată marți, 7 iulie, după ora 14:00. Până acum, au fost adoptate cinci moţiuni simple împotriva miniştrilor Cîţu, Oros, Anisie, Vela şi Alexandru.

Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor sau Senatul poate adopta o moţiune simplă prin care să-şi exprime poziţia cu privire la o problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări.

ADVERTISEMENT