News

Moțiunea simplă îndreptată împotriva ministrului Florin Cîțu, adoptată în Camera Deputaților

13.05.2020 | 17:57
Motiunea simpla indreptata impotriva ministrului Florin Citu adoptata in Camera Deputatilor
ADVERTISEMENT

Moțiunea simplă inițiată de către PSD împotriva ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, a fost adoptată de plenul Camerei Deputaților, cu 166 de voturi favorabile, 94 împotrivă și 28 de abțineri.

A doua moțiune împotriva lui Cîțu

În textul moțiunii intitulate ”Virusul Cîţu a infectat economia naţională”, ministrului Finanțelor i se impută faptul că nu a venit cu măsuri eficiente de susținere a economiei în perioada epidemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Mai nociv decât efectele pandemiei, mai contagios decât coronavirusul şi mai letal decât maladia COVID-19, «Virusul Cîţu» a distrus aproape complet economia naţională! După aproape două luni de stare urgenţă, după nenumărate bâlbe, amânări şi rectificări de acte normative, ministrul Finanţelor, Florin Vasile Cîţu, s-a dovedit incapabil să vină cu măsuri de sprijin eficiente pentru economie”, se spune în textul aprobat în Cameră.

Moțiunea a fost dezbătută ieri în plenul Camerei și a fost votată astăzi.

La dezbaterea din plen, ministrul Cîțu a lansat un atac virulent la adresa semnatarilor moțiunii PSD pe care i-a numit criminali, țepari și ticăloși.

ADVERTISEMENT

”Aş vrea să vă reamintesc cine sunt semnatarii acestei moţiuni. Sunt aceia care în 10 august au gazat şi au bătut români nevinovaţi. A doua zi au dat vina tot pe aceeaşi români că veniseră să dea jos Guvernul. Era lovitură de stat. Semnatarii acestei moţiuni sunt criminali în opinia mea. Pentru că şi-au permis să şantajeze acest Guvern ameninţând cu respingerea în Parlament a prelungirii stării de urgenţă, în opinia mea au jucat poker cu sănătatea românilor încercând să îl şantajeze chiar şi pe preşedintele României. Timp de două luni în care am implementat măsuri pentru relansarea economiei, au modificat în Parlament, într-un mod criminal şi populist, toate aceste măsuri. Spun criminali pentru că, dacă propunerile acestor iresponsabili ar fi trecut, ar fi aruncat România în haos economic”, a spus ministrul.

Prin moțiunile simple, cele două Camere își pot exprima poziția față de o temă de politică internă sau externă, însă nu au nicio putere juridică astfel că ministrul Florin Cîțu va rămâne în funcție.

ADVERTISEMENT

Și Senatul a adoptat, în decembrie 2019, o moțiune care-l viza tot pe ministrul de Finanțe intitulată ”Guvernare PNL – numele tău este austeritate”.