Sporturi

Motiv incredibil pentru care un jucător a fost amendat cu 50.000 de euro la Wimbledon 2019: “Nu a jucat serios!”

04.07.2019 | 13:24
Motiv incredibil pentru care un jucator a fost amendat cu 50000 de euro la Wimbledon 2019 Nu a jucat serios

Wimbledon 2019 este competiția care asigură cele mai mari premii din istoria tenisului, dar organizatorii sunt și foarte severi în ceea ce privește eventuale abateri de comportament din partea jucătorilor. Este cazul pentru Bernard Tomic, care a fost amendat cu suma de 45.000 de lire sterline (n.r. – aproximativ 50.000 de euro) pentru un motiv absolut incredibil. “Nu a jucat serios!”, așa cum explică organizatorii de la All England Club într-un comunicat oficial.

Partida la care se face referire a fost pierdută de Bernard Tomic în fața lui Jo-Wilfried Tsonga, scor 2-6, 1-6, 4-6. A durat doar 58 de minute, iar prestația lui Tomic a fost aspru criticată. Comentatorii de la BBC au catalogat prestația australianului ca fiind una “rușinoasă”. Ba chiar și televiziunea australiană a ironizat prestația jucătorului de pe locul 96 ATP, dar care în urm cu trei ani era între primii 20 ai lumii. “A jucat în slow-motion”, au caracterizat australienii prestația lui Tomic.

Tomic contestă amenda primită la Wimbledon 2019: “Am făcut un meci prost, atât!”

Arbitrul partidei a trecut în raportul său că Bernard Tomic nu a jucat serios, iar prestația australianului nu s-a ridicat la standardele unei partide de Grand Slam. Iar oficialii de la All England Club au profitat de un articolgulamentul competiției pentru a-i da amenda maximă lui Tomic, nu mai puțin de 45.000 de lire sterline. Adică întreaga sumă pe care australianul trebuia să o încaseze pentru prezența pe tabloul principal la Wimbledon 2019.

“Toți jucătorii sunt obligați să dea dovadă de profesionalism și să joace la un nivel care să fie în conformitate cu nivelul de Grand Slam la care se află. În ceea ce privește partidele din prima rundă, arbitrul poate semnala atunci când unul dintre jucători nu evoluează cu profesionalism, iar acesta va putea fi amendat cu până la sută la sută din suma pe care o are de încasat pentru prezența în runda inaugurală a competiției, se specifică în articolul de regulament invocat pentru amendarea lui Tomic.

Tomic, cel mai rapid eșec din istoria Wimbledon! Și Kyrgios a comis-o: set cu doar 5 puncte câștigate

Bernard Tomic a fost expeditiv și la conferința de presă. “A fost un meci foarte slab, returul nu mi-a reușit, nu i-am citit serviciul. Atâta tot. De ce să îmi fie luați banii? Am făcut un meci prost, iar el a dat 24 de ași, sau ceva de genul”, s-a rezumat să explice australianul motivele care au dus la eșecul în doar 58 de minute, cea mai scurtă paritdă din istoria Wimbledon, pe care l-a suferit în fața lui Tsonga. Tomic chiar s-a enervat în momentul în care unul dintre jurnaliști a pus la îndoială nivelul său de implicare pe parcursul partidei. “Următoarea întrebare”, a replicat australianul.

Și bunul prieten al lui Bernard Tomic, Nick Kyrgios, a fost implicat într-o nouă polemică la Wimbledon 2019. Acesta s-a calificat în turul doi după o victorie în cinci seturi în fața lui Jordan Thompson. Doar că Nick a cedat setul patru la zero, în doar 19 minute. A câștigat doar cinci puncte pe parcursul manșei a patra! Mai mulți jurnaliști l-au acuzat că a decis să își menajeze forțele în setul patru, după ce își pierduse repede serviciul. Apoi, Kyrgios s-a impus cu 6-1 în decisiv. Nicio măsură nu a fost luată împotriva lui Kyrgios.