Fotbal intern

Motivarea judecătorilor în cazul arestării lui Mario Iorgulescu: „Profund dispreț față de viața persoanelor”

25.05.2020 | 19:51
Motivarea judecatorilor in cazul arestarii lui Mario Iorgulescu Profund dispret fata de viata persoanelor
ADVERTISEMENT

Tribunalul București a decis pe data de 15 mai arestarea lui Mario Iorgulescu, fiul lui Gino, șeful LPF, și au motivat decizia luată.

Judecătorii au motivat arestarea lui Mario Iorgulescu

Mario Iorgulescu a provocat un accident mortal anul trecut, iar judăctorii s-au pronunțat și au decis ca fiul șefului LPF să fie arestat preventiv, acesta fiind la al doilea mandat pe numele său. Decizia a fost luată, vineri, 15 mai, de Tribunalul București, iar judecătorii și-au motivat decizia.

ADVERTISEMENT

„Astfel, judecătorul reține – în contextul derulării evenimentelor, astfel cum au fost expuse – că inculpatul a prevăzut rezultatul faptei sale și, deși nu l-a urmărit, a acceptat producerea unei coliziuni cu participanții la trafic.

În ceea ce priveşte circumstanțele factuale, judecătorul de drepturi şi libertăţi are în vedere gravitatea deosebită a infracţiunilor reţinute a fi fost săvârşite de către inculpat, astfel cum au fost mai sus descrise şi detaliate, având în vedere natura şi importanţa deosebită a valorilor sociale lezate prin săvârşirea infracţiunii (inculpatul ar fi comis cea mai gravă infracţiune contra vieţii – cea de omor, precum și o infracțiune gravă contra siguranței circulației pe drumurile publice).

ADVERTISEMENT

De asemenea, judecătorul are în vedere modul şi circumstanţele de comitere ale acestora.

Modul și circumstanțele de comitere a faptelor conduc la concluzia unui profund dispreț al inculpatului față de viața persoanelor – participante la trafic -prin ignorarea tuturor dispozițiile legale care stabilesc regimul de viteză pentru vehiculele care circulă pe drumurile publice”, se arată în motivare, conform Realitatea Sportivă.

„Judecătorul reține că este o persoană tânără, integrată social însă este consumator de …”

„De altfel, judecătorul reține, astfel cum se va arăta mai jos, că ignorarea dispozițiilor legale care stabilesc un anumit regim de viteză pe drumurile publice nu a fost un comportament izolat al inculpatului.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește circumstanțele personale ale inculpatului (…) judecătorul reține că este o persoană tânără, integrată social, fără antecedente penale, însă este consumator de … şi a dat dovadă de un comportament imprevizibil

Conducând un autoturism care dezvoltă o putere foarte mare (…), cu o viteză excesivă, sub influența băuturilor …, împrejurări din care rezultă atitudinea acestuia de ignorare cu desăvârşire a normelor legale, un mare grad de indiferenţă şi o totală lipsă de respect faţă valorile sociale protejate, dar şi faţă de repercusiunile legale ale faptelor acestuia”, se mai arată în motivarea judecătorilor.

ADVERTISEMENT