Fotbal intern

Motivați înainte de derby! Jucătorii CFR-ului au încasat salariul pe martie cu două zile până la meciul cu FCSB

13.06.2020 | 14:24
Motivati inainte de derby Jucatorii CFRului au incasat salariul pe martie cu doua zile pana la meciul cu FCSB
ADVERTISEMENT

Liga 1 se reia după trei luni de pauză, pricinuită de pandemia de coronavirus, iar etapa din play-off propune cel mai așteptat duel al campionatului, CFR – FCSB. Cum atmosfera în vestiarul campioanei nu a fost una tocmai bună în ultima perioadă din cauza restanțelor financiare, conducerea echipei feroviare a făcut eforturi și a plătit jucătorilor salariul pe luna martie, cu 48 de ore înaintea meciului care o poate duce pe CFR mai aproape de al treilea titlu consecutiv.

Motivați înainte de derby! Jucătorii CFR-ului au încasat salariul pe martie cu două zile până la meciul cu FCSB

La CFR Cluj nu a fost liniște în pauza competițională. Chiar dacă au avut un parcurs european senzațional, atingând șaisprezecimile Europa League, ceea ce a adus în conturile clubului în jur de 15 milioane de euro, jucătorii campioanei s-au revoltat că nu sunt cu banii la zi. După mai multe negocieri, la care a participat inclusiv antrenorul Dan Petrescu, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate pe 19 mai, majoritatea jucătorilor au acceptat reeșalonarea datoriilor.

ADVERTISEMENT

Pentru a-i motiva suplimentar pe jucători, oficialii CFR-ului au decis să le achite acestora un salariu restant chiar înaintea derby-ului cu FCSB. Este vorba despre salariul pe luna martie. Banii au intrat în conturile jucătorilor vineri, cu doar două zile înaintea marelui meci.

Cum partida Universitatea Craiova – FC Botoșani s-a amânat, cu o victorie duminică seara CFR se poate distanța la 7 puncte de urmăritoare și ar lua o opțiune serioasă pentru câștigarea unui nou titlu.

ADVERTISEMENT

Un alt motiv pentru care conducerea CFR-ului a urgentat plata către jucători este acela că unii dintre ei ar fi ajuns în situația în care și-ar fi putut depune memorii pentru a deveni liberi de contract.

Sylla și Pereira, săriți din schemă

Nu toți jucătorii CFR-ului au găsit însă bani în cont vineri. Yacouba Sylla și Michael Pereira, care au refuzat să semneze actele prin care renunță la salariul pe luna aprilie, au fost omiși de la plată. Cei doi nu mai intră în planurile lui Dan Petrescu, iar CFR vrea să scape de ei în această vară.

ADVERTISEMENT

Presiunea persistă pe conducerea CFR-ului. 25 iunie, data limită pentru achitarea datoriilor rămase

Chiar dacă s-a plătit un salariu restant, oficialii echipei clujene nu au motive să stea liniștiți. Conform documentelor de reeșalonare a datoriilor, clubul se obligă să le plătească jucătorilor bonusurile de performanță, primele pentru câștigarea campionatului și primele pentru victoriile din Europa League, până pe 25 iunie. Iar suma totală nu este deloc mică, peste 1,5 milioane de euro. Tot pe 25 iunie ar trebui virat și salariul pe luna mai.

Cel mai probabil, conducerea campioanei va încerca să achite o parte dintre aceste datorii chiar înaintea meciului cu Universitatea Craiova din etapa a cincea a play-off-ului, tot ca o metodă de impulsionare.

ADVERTISEMENT