Sport

Motive de îngrijorare pentru Adi Mutu înaintea derby-ului Rapid – FCSB: „Am avut o săptămână dificilă”. Săpunaru, bucuros că nu se joacă pe Național Arena

Adrian Mutu (43 de ani) va sta pentru prima dată pe banca Rapidului la un derby cu FCSB. Antrenorul se teme de vizita roș-albaștrilor din cauza problemelor de efectiv pe care le au giuleștenii.
23.07.2022 | 19:33
Motive de ingrijorare pentru Adi Mutu inaintea derbyului Rapid  FCSB Am avut o saptamana dificila Sapunaru bucuros ca nu se joaca pe National Arena
Adrian Mutu și Cristi Săpunaru au prefațat derby-ul Rapid - FCSB. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Adrian Mutu promite că Rapid va face totul pentru a câștiga derby-ul cu FCSB. Antrenorul alb-vișiniilor se teme însă din cauza subțirimii propriului lot. În prima etapă din SuperLiga, când Rapid a pierdut în Gruia, scor 0-1, cu CFR Cluj, „Briliantul” i-a pierdut pe Jakub Vojtus, Claudiu Belu și Romario Moise, toți trei accidentați.

Adrian Mutu a prefațat derby-ul Rapid – FCSB

Cu toate acestea, Rapid a transferat doi fotbaliști, chiar înaintea marelui meci din Giulești, programat duminică, 24 iulie, de la ora 21:30. La echipa de sub Podul Grant au ajuns Jayson Papeau (Warta Poznan) și Marko Dugandzic (CFR Cluj).

ADVERTISEMENT

„Știți ce înseamnă acest meci pentru fanii noștri. Va fi un meci foarte greu. Suntem dornici de victorie. Vom juca la victorie. Întâlnim o echipă bună și sper să obținem victoria.

Am avut o săptămână mai dificilă, pentru că am avut accidentările. Apoi au venit jucătorii noi. În acest moment nu suntem în efectiv complet. Suntem 20 în acest moment. Suntem un mix între jucători cu experiență și tineri.

ADVERTISEMENT

 Despre importanța meciului e inutil să vorbim, este un derby de tradiție. De-a lungul timpului au fost meciuri spectaculoase. Mâine trebuie să fim responsabili și să dăm totul pentru Rapid. Dacă va odihni jucători (n.r. FCSB) vom vedea mâine.

FCSB rămâne o echipă valoroasă. Meciul este și pentru ei important. Probabil vor veni montați să câștige acest meci. FCSB e o echipă ofensivă. Suntem pregătiți. Ne dăm seama de importanța acestui meci”, a declarat Adrian Mutu, la conferința de presă premergătoare meciului cu FCSB.

ADVERTISEMENT

Cristi Săpunaru e bucuros că meciul se joacă în Giulești

Rapid și FCSB se vor înfrunta în Giulești pentru prima dată în ultimii opt ani. Ultima vizita a roș-albaștrilor nu s-a terminat bine pentru gazde. Echipa condusă atunci de Costel Gâlcă s-a impus cu 3-1. Se întâmpla în sezonul 2014-2015, la finalul căruia Rapid avea să retrogradeze în Liga 2, iar FCSB să câștige ultimul titlu de campioană.

Suspendat în prima etapă, căpitanul Cristi Săpunaru va reveni pentru derby-ul cu FCSB. Fundașul se bucură că meciul va avea loc în Giulești, chiar dacă, sezonul trecut, când Rapid a fost gazdă pe Național Arena, alb-vișiniii au câștigat cu 1-0.

ADVERTISEMENT

„Ne așteaptă un meci greu. Sperăm să-l câștigăm. Jucăm acasă, pe Giulești. Ar fi surpriza dacă nu ar fi suporterii în tribune. E mai bine că suntem la noi acasă. Arena Națională e un stadion neutru. Giuleștiul e casa noastră. Noi trebuie să jucăm aici pentru că este casa noastră.

Steaua (n.r. FCSB) e o echipă valoroasă. Noi trebuie să ne facem datoria față de suporteri. E începutul campionatului. Nu putem compara ce e acum cu ce va fi peste 5-6 etape. Va fi un meci greu. Derbyul e derby indiferent de locul în clasament. Echipa de acasă joacă cu al 12-lea jucător. Când ești la Rapid, te obligă play-off-ul.

Nu este duelul căpitanilor, ci al echipelor. E un duel al echipelor și al suporterilor. Presiune a fost întotdeauna la Rapid”, a declarat căpitanul Rapidului, Cristi Săpunaru.

ADVERTISEMENT