Sport

Motivele pentru care Adrian Mutu nu a reușit la FC U Craiova! “Briliantul” a rezistat cinci luni pe banca tehnică

Adrian Mutu s-a despărțit de FC U Craiova la cinci luni după ce a preluat echipa. Înfrângerea cu rivala din oraș este picătura care a umplut paharul, însă problemele au început de mai demult.
04.10.2021 | 23:38
Motivele pentru care Adrian Mutu nu a reusit la FC U Craiova Briliantul a rezistat cinci luni pe banca tehnica
ADVERTISEMENT

FC U Craiova schimbă antrenorul după 11 etape. Echipa patronată de Adrian Mititelu renunță la Adrian Mutu după ce a adunat doar 9 puncte până acum. Oltenii sunt pe locul 11, cu doar două victorii obținute.

Motivele pentru care Adrian Mutu nu a reușit la FC U Craiova!

După un mandat reușit pe banca naționalei României U-21, încununat cu o calificare la turneul final european, Adrian Mutu a vrut să preia o echipă de club, la care să muncească zi de zi.

ADVERTISEMENT

A ales FC U Craiova, o echipă nou-promovată, cu ambiții mari. Însă, “Briliantul” s-a confruntat cu mai multe probleme și lucrurile nu au decurs așa cum se aștepta. După 5 luni, Adi Mutu și FC U s-au despărțit, după înfrângerea dureroasă împotriva rivalilor din oraș, Universitatea Craiova.

Însă, ce nu a mers pentru Adrian Mutu la FC U Craiova?! FANATIK vă prezintă motivele pentru care “Briliantul” nu a avut un mandat reușit pe banca oltenilor:

ADVERTISEMENT

Lot slab de jucători pentru nivelul Ligii 1! A fost trădat de fundașii centrali în multe meciuri

1. Lotul de jucători. Deși au fost înregistrate multe transferuri în această vară, lotul celor de la FC U Craiova este unul subțire, cu mulți jucători pentru care nivelul Ligii 1 pare prea înalt în acest moment. Echipa este nou-promovată, iar fotbaliștii aduși nu au făcut diferența. Din contră, uneori noii-veniți au greșit flagrant.

Un capitol aparte este cel al fundașilor centrali. Adrian Mutu a fost trădat în multe meciuri de stopperii săi. În meciul cu Universitatea Craiova, o gafă a lui Diallo a deblocat tabela. Cu FCSB, același Diallo l-a faultat în careu pe Crețu.

ADVERTISEMENT

În confruntarea pierdută la Mioveni, un alt fundaș central, Kovacic, a fost cel care a greșit decisiv. Stopper-ul Craiovei a făcut un penalty stupid în începutul meciului și echipa lui Pelici a luat toate punctele cu FC U.

Adrian Mutu nu a fost implicat în campania de transferuri!

2. Transferurile. Adrian Mutu nu a fost omul care s-a ocupat de transferuri la FC U Craiova. Mutările din această vară au fost realizate pe diferite filiere, iar antrenorul principal nu a avut un cuvânt greu de spus în privința jucătorilor care vin.

ADVERTISEMENT

Poate fi o greșeală a lui Adrian Mutu faptul că a acceptat să fie aduși jucători la echipă peste capul său. Însă, antrenorul și-a asumat și această decizie și nu a dat vina pe acest aspect în momentul în care echipa a pierdut.

În vară, Adrian Mutu a avut câteva clinciuri cu conducerea clubului pentru că nu s-au făcut eforturi să se aducă și jucătorii cu experiență ceruți de el. Pe listă erau Gică Grozav, Raul Rusescu sau Valerică Găman. Mai mult, Mutu voia să mai renunțe la câțiva jucători care evoluau sub nivelul pretențiilor sale, dar pentru că erau apropiați ai lui Mititelu, au rămas în lot.

Lipsă de decizie în momentele cheie!

3. Lipsa de decizie. FC U Craiova a arătat bine în unele meciuri, însă în momentul în care oltenii încasau un gol sau se întorcea cursul jocului, Adrian Mutu nu a știut să reacționeze.

FC U nu a reușit să scoată niciun punct în meciurile în care a fost condusă prima. A existat o revenire în prima etapă de la 0-2 la 2-2 cu CFR Cluj, însă ardelenii au reușit să câștige cu 3-2.

Ultrașii celor de la FC U Craiova creează o presiune uriașă asupra echipei!

4. Presiunea fanilor. FC U Craiova este una dintre echipele în care fanii au un cuvânt greu de spus. Peluza Sud 1997 a fost alături de echipă din Liga a IV-a și până la promovarea pe prima scenă. Iar presiunea suporterilor s-a simțit în mai multe momente.

Robert Răducanu a fost dat afară de club la presiunea fanilor. Fotbalistul a intrat în dizgrația ultrașilor după ce ar fi jignit câțiva fani în vârstă de la tribuna a II-a în meciul cu Dinamo. Câteva zile mai târziu, fotbalistului i s-a reziliat contractul.

Ultrașii au intrat în autocarul echipei după înfrângerea cu FC Argeș. Suporterii s-au supărat după ce căpitanul Dragoș Albu nu ar fi lăsat un jucător al Craiovei să meargă să îi salute pe fani. Ultrașii s-au aprins și au urcat în autocar pentru a-l lua la rost pe căpitan.

Cu o zi înaintea meciului cu Universitatea Craiova, aproximativ 200 de fani au mers în baza de pregătire a oltenilor pentru a-i încuraja pe jucători. Fanii s-au luat și de Sidibe, pe care l-au certat că a aruncat tricoul pe jos. Toate aceste episoade au mai știrbit din autoritatea antrenorului.

În multe meciuri, Adrian Mutu nu a putut gestiona momentele favorabile!

5. Lipsa de experiență. În multe momente, s-a văzut lipsa de experiență a lui Adrian Mutu pe banca tehnică. FC U Craiova a pierdut la limită multe meciuri, iar vina lui Adrian Mutu este că nu a putut gestiona momentele favorabile.

Una peste alta, Adrian Mutu s-a despărțit în mod civilizat de cei de la FC U Craiova, lucru tot mai rar în fotbalul românesc. Cele două părți s-au așezat la masă și s-au înțeles foarte repede asupra rezilierii și nu a mai fost nevoie de clauze, contracte sau soluționări în instanță ale contractelor.

“Știam că va urma o discuție între mine și conducere. Așa se întâmpla și în Italia, când ziceau să stai liniștit că nu pleci, atunci erai cel mai neliniștit (râde). M-a sunat domnul Mititelu, ne-am despărțit în relații foarte bune. Eu la Craiova am venit cu sufletul, am demonstrat tuturor că sunt profesionist și fac totul cu pasiune. Lucrurile s-au închis în 5 minute, ne-am urat baftă unii altora. Nu se știe niciodată, dacă pe viitor aș avea o nouă oportunitate, poate m-aș întoarce”, Adrian Mutu

  • 5 luni a rezistat Adrian Mutu pe banca tehnică a celor de la FC U Craiova
  • 2 victorii are FC U Craiova în Liga 1 (1-0 cu Dinamo și 2-1 cu Academica)

 

ADVERTISEMENT