Fotbal intern

Motivele pentru care Cosmin Contra l-a dat afară pe Cătălin Straton de la Dinamo. „Ce încredere pot avea în el? Gata cu presiunile!” Exclusiv

14.09.2020 | 21:03
Motivele pentru care Cosmin Contra la dat afara pe Catalin Straton de la Dinamo Ce incredere pot avea in el Gata cu presiunile Exclusiv
ADVERTISEMENT

Cătălin Straton, 30 de ani, nu mai este jucătorul lui Dinamo după ce Cosmin Contra a decis să renunțe la serviciile sale. Practic, contractul său, care expiră pe 30 iunie 2021, nu a fost încă reziliat, dar lucrurile sunt bătute în cuie.

FANATIK a aflat motivele pentru care noul antrenor i-a arătat ușa lui Straton, iar unul dintre ele este legat de o declarație făcută de goalkeeper cu două zile înainte de instalarea lui Contra.

ADVERTISEMENT

Cosmin Contra l-a dat afară de la Dinamo pe Cătălin Straton! „Ce încredere pot avea eu în el?”

Totul s-a petrecut în decurs de câteva minute în prima dimineață a săptămânii. Cosmin Contra a avut o discuție cu Cătălin Straton și l-a anunțat că nu mai are nevoie de el, informație dezvăluită de gsp.

Tehnicianul nu i-a oferit nicio explicație suplimentară portarului de 30 de ani pentru această decizie, ci doar că trebuie să aibă o discuție cu cei din conducere privind viitorul său. Straton urmează să se vadă cu Rufo Collado și cu Bogdan Bălănescu în zilele următoare.

ADVERTISEMENT

Ceea ce nu i-a spus Contra lui Straton este că motivul principal pentru care a decis să renunțe la el are legătură cu declarația de susținere a lui Gigi Mulțescu pe care portarul a dat-o după Dinamo – Hermannstadt 1-1.

Ce încredere pot avea eu în el?”le-ar fi spus Contra principalilor săi colaboratori. Oricum, „Guriță” își făcuse de câteva zile planul fără cel care a apărat pe finalul sezonului trecut, Mejias, împrumutat de la Middlesborugh urmând să fie noul titular.

ADVERTISEMENT

Scandalul pe care l-a făcut Straton când Piscitelli era titular l-a pus în gardă pe Cosmin Contra. „Nu mai avem nevoie de tensiuni și presiuni”

În ceea ce privește soarta lui Straton, Cosmin Contra a întârziat intenționat să-l anunțe pe acesta că nu mai are nevoie de el. L-a ținut „cald” pentru a-l avea și la partida cu Botoșaniul, tocmai pentru că Mejias nu era ok.

Din ce dezvăluie oamenii din preajma sa, Contra a decis să renunțe la Straton în primul rând din cauza acelei declarații făcute de portar în sprijinul fostului antrenor, Gigi Mulțescu.

ADVERTISEMENT

Suntem alături de Gigi Mulțescu. A venit într-un moment greu, a avut rezultate, dacă reușeam să câștigăm astăzi nu se mai vorbea de schimbarea lui. Să nu fiu înțeles greșit… Contra este un antrenor uriaș, foarte bun, dar nu știu să vă spun mai mult” – Cătălin Straton, după Dinamo – Hermannstadt 1-1, cu două zile înainte de venirea lui Contra

Al doilea motiv a fost legat și de modul cum s-a comportat Straton sezonul trecut când nu prindea echipa, și era rezerva lui Piscitelli. Cătălin a făcut atunci scandal că merită să fie titular, Contra aflând toată povestea.

Nu mai avem nevoie de astfel de tensiuni la echipă, de presiuni de genul acesta. Mejias o să apere și o să ne trezim peste trei săptămâni că Straton face iar scandal că e nemulțumit ca rezervă!”a fost încă un argument al lui Contra pentru îndepărtarea portarului care împlinește 31 de ani pe 9 octombrie.

Reacția lui Cătălin Straton pentru FANATIK despre motivul pentru care Contra l-a executat: „Ar fi urât! Era o părere despre munca unui om!”

FANATIK a discutat și cu Cătălin Straton despre îndepărtarea sa de la Dinamo. Acesta nu a dorit să intre în prea multe detalii, „pentru că nu am toate detaliile și eu am pus mult suflet la Dinamo”.

Chestionat dacă cuvintele pe care le-a spus despre Gigi Mulțescu înainte de sosirea lui Cosmin Contra ar fi dus la acest deznodământ, Straton a replicat: „Nu pot spune asta! Dar ar fi prea urât ca acesta să fie motivul. Eu mi-am spus doar părerea despre munca unui om, nea Gigi Mulțescu, care era antrenorul nostru. Și așa aș face pentru orice antrenor al meu, oricând. L-aș apăra!”

Deși se vehicula la un moment dat varianta ca Straton să apere la Dinamo II în acest sezon, el mai având un an de contract, portarul nici nu a vrut să audă așa ceva. Apropiații săi spun că ar avea deja două variante de a semna în zilele următoare, ambele din Liga 1.

PCH a reacționat imediat după despărțirea lui Cătălin Straton de Dinamo: „Caracter și Respect”

La scurt timp după apariția informației că Straton e pus pe liber de Contra, Dinamo a venit cu un comunicat oficial în care a anunțat că s-a ajuns la un acord cu Rene Roman Hinojo, 37 de ani, ultima oară sub contract cu Almeria. Hinojo va fi rezerva lui Mejias.

Plecarea lui Straton nu a rămas fără reacție din partea Peluzei Cătălin Hâldan, care a ținut să-i mulțumească celui mai bun jucător al lui Dinamo în finalul sezonului precedent.

Două lucruri care RĂMÂN: Caracterul acestui jucător și Respectul nostru. Puțină lume știe cât de vânăt era piciorul lui Straton la ultimele meciuri. Băiatul ăsta merită toate mulțumirile noastre. Pe cei care au fost alături cu toată inima, atunci când era cel mai greu, nu îi vom uita”, i-au transmis cei din PCH lui Straton.

  • 400.000 de euro este cota lui Cătălin Straton, care mai are contract cu Dinamo până la 30 iunie 2021
  • 6 echipe a bifat portarul născut la București în cariera sa: Rapid, FC Vaslui, CSU Craiova, ACS Poli, Dunărea Călărași și Dinamo
ADVERTISEMENT