Fotbal intern

Motivele pentru care Iftime a vândut 10 la sută din procentele lui Moruțan. “Gigi Becali riscă enorm!”

28.09.2018 | 10:17
Motivele pentru care Iftime a vandut 10 la suta din procentele lui Morutan Gigi Becali risca enorm

Motivele pentru care Iftime a vândut 10 la sută din procentele lui Moruțan. Patronul formației FC Botoșani a explicat pentru FANATIK.RO ce l-a determinat să vândă acum doar 10 la sută din cele 20 la sută din procentele pe care le mai deținea pentru internaționalul de tineret.

Gigi Becali este un mare afacerist, iar ca orice om care face bussines, atunci îi place inevitabil și riscul. Așa s-a întâmplat și acum, după ce a decis să cumpere de la Botoșani, din cele 20 la sută din procentele pe care moldovenii le mai dețineau pentru Moruțan, doar 10 la sută, oferind 400.000 de euro. Însă Valeriu Iftime, patronul formației antrenate de Costel Enache, a mărturisit pentru FANATIK.RO că el unul riscă în acest moment mult mai puțin față de Becali.

Iftime a dezvăluit de ce i-a vândut doar 10 la sută din procentele pentru Moruțan

Contactat de către FANATIK.RO, Valeriu Iftime, a vorbit despre tranzacția pe care a făcut-o cu Gigi Becali, dar a ținut să precizeze încă din start că actele nu sunt încă semnate. “A fost alegerea lui Gigi să vă spună despre această afacere. Din luna iulie el mă tot sună pe mine să îmi cumpere cele 20 de procente dar am ezitat să îi dau un răspuns.

De ce? Voiam să văd dacă Steaua se califică în grupele Europa League și doream să văd ce face naționala de UNDER 21, acolo unde Moruțan teoretic trebuia să fie titular. Cum lucrurile astea am observat că nu s-au întâmplat, atunci nici cota lui Oli nu avea cum să crească mai mult față de cum este acum. Cât ar vrea Gigi să spoiești un jucător tot nu poți să îl faci mult mai vandabil pentru străinătate mai mult de cât este acum. Și nu cred că are nici o ofertă pentru Moruțan. Nu are cum să primească vreo ofertă de 10 milioane, deoarece echipa lui Gigi nici nu joacă în cupele europene. Cine este nebun să își dea banii ăștia când tu nu joci în Europa? A, Gigi poate avea oferta asta peste vreo doi ani, atunci când lumea o să înceapă să audă de Moruțan”, a spus Iftime.

“Gigi trebuie să înceapă să îl promoveze pe Moruțan”

În continuare, Valeriu Iftime a vorbit despre ce crede el că trebuie să se întâmple cu Olimpiu Moruțan la FCSB. “Dacă mai stăteam atât de mult eu riscam să nu mă mai văd nici cu banii ăștia de care Gigi v-a spus că mi i-a plătit acum. Dar și așa am decis să îi dau doar 10 la sută din procente, iar eu să mai rămân în continuare cu ultimele 10 la sută. Și așa consider că am făcut o afacere bună. Pe viitor se poate întâmpla orice cu acest fotbalist. Oli se poate accidenta, Doamne ferește! Sau se poate întâmpla ca Steaua să nu câștige campionatul, iar atunci cum credeți că o să îi crească cota acestui fotbalist?

Nu am dorit să mai risc. La ora asta Gigi este cel care riscă cel mai mult, nu eu. El trebuie să își promoveze jucătorul în echipă pentru că a dat bani mulți pe el, dar Gigi nu poate să aibă grijă doar de Oli. Aici e problema. Dacă Oli era la mine la Botoșani, atunci eu îl aveam doar pe el în grijă.Însă acolo la ei mai sunt un Tănase, Coman și Man, iar Gigi a dat bani mulți și pe ei”, a încheiat Iftime.

1 milion cu tot cu TVA  plătit Gigi Becali pentru transferul lui Moruțan

Citește și:  Dennis Man, febleţea lui Gigi Becali! Ce cadou i-ar face patronul FCSB! “I-o cumpăr imediat”

Citește și: Adevăratul motiv pentru care Unirea – FCSB nu s-a jucat la Alba Iulia! Arena „Cetate” se află într-o stare jalnică