Fotbal intern

Cele două motive pentru care Iuliu Mureșan a fost dat afară de la CFR. Unul e halucinant: turnător?!

15.03.2019 | 10:34
Iuliu Mureșan a rămas foarte afectat de modul cum a fost îndepărtat de la CFR

Iuliu Mureșan a fost dat afară de la CFR Cluj cu câteva ore înainte de meciul dintre campioană și Craiova din sezonul regulat. Evenimentul anunțat exclusiv de FANATIK s-a petrecut luni, 1 octombrie 2018, iar seara cele două echipe au remizat alb, cu penalty ratat de Mitriță pe finalul întâlnirii. De atunci Iuliu Mureșan nici măcar nu a mai călcat pe la stadionul din Gruia, nici la meciuri, nici la propriul birou!

Iuliu Mureșan a fost dat afară de la CFR Cluj pentru că era prea apropiat de… presă!

Iuliu Mureșan și-a rugat secretara să-i adune lucrurile și să i le aducă acasă, el nemaidorind să dea ochii cu șefii rămași la echipă. Dar au trecut ceva luni până când Iuliu Mureșan a primit și motivarea din partea lui Neluțu Varga pentru decizia luată la începutul toamnei.

Două au fost motivele pentru care Mureșan a fost îndepărtat de la conducerea celor de la CFR Cluj. Sau, mai corect spus, două au fost motivele pe care patronul i le-a pus în cârcă în decizia de demitere. Dacă primul, anume ratarea calificării în grupele Europa League după dubla cu Dudelange, este perfect corect, fiind vorba despre o contraperformanță uluitoare, al doilea motiv este de-a dreptul hilar. Din informațiile FANATIK, lui Mureșan i s-a reproșat apropierea față de presă? El, cel care evita pe cât posibil dialogorile oficiale sau neoficiale cu mass-media, era bănuit că ar fi un turnător în presă!

Motivele pentru care Iuliu Mureșan a fost dat afară de la CFR Cluj
Iuliu Mureșan apărea de obicei la conferințele de presă doar la prezentarea antrenorilor

Iuliu Mureșan este cel care i-a făcut contractul lui Toni Conceicao

Cele două motive sunt negru pe alb în motivarea pe care Iuliu Mureșan a primit-o de la club. Dar principala vină ce i-a fost găsită de Varga fostului președinte a avut de-a face cu contractul lui Toni Conceicao, o adevărată bombă detonată de FANATIK la vremea respectivă. Portughezului i se cerea, printr-un paragraf din contract, să se consulte cu șefii când alcătuia primul 11 atât la amicale, dar mai ales la meciurile oficiale.

Toni Conceicao a fost și este un apropiat al fostului președinte Mureșan, și a venit să ajute CFR de câte ori a fost solicitat. În acest sezon, deși a avut ulterior rezultate foarte bune, Conceicao a fost demis pentru că pierduse vestiarul. Totul s-a întâmplat după remiza de acasă cu Astra Giurgiu, dar intenția șefilor de a-l aduce pe Dan Petrescu nu s-a concretizat, astfel că Alin Minteuan a demarat în trombă spre titlu.

Motivele pentru care Iuliu Mureșan a fost dat afară de la CFR Cluj
Toni Conceicao a fost demis pentru a doua oară de la CFR Cluj tot din poziția de lider!

Întâlnire de gradul zero Iuliu Mureșan – Neluțu Varga

Apropo de Iuliu Mureșan și de Neluțu Varga, interesant este că aceștia au dat nas în nas la câteva săptămâni după demiterea lui „Muri”, pe aeroportul din Cluj Napoca, dar s-au comportat ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. În special Varga, cel care l-a asigurat pe omul pe care-l dăduse afară de aprecierea sa „sinceră”.

  • 10.000 de euro lunar era contractul președintelui Iuliu Mureșan cu CFR Cluj, acesta expirând în iunie 2019
  • 4 titluri a câștigat Mureșan cu CFR, cele din 2008, 2010 și 2012 cu Arpad Paszkany patron și cel din 2018 cu Neluțu Varga