Sporturi

Motivele pentru care Marion Bartoli şi-a anunţat retragerea

Marion Bartoli, cîştigătoarea de anul acesta de la Wimbledon, şi-a anunţat retragerea imediat după ce, miercuri, a fost învinsă de către Simona Halep (25 WTA / 21 de ani) în runda a doua a...
16.08.2013 | 15:00
Motivele pentru care Marion Bartoli sia anuntat retragerea
ADVERTISEMENT

Marion Bartoli, cîştigătoarea de anul acesta de la Wimbledon, şi-a anunţat retragerea imediat după ce, miercuri, a fost învinsă de către Simona Halep (25 WTA / 21 de ani) în runda a doua a turneului de la Cincinatti, 3-6, 6-4, 6-1. “Acesta a fost ultimul meci din cariera mea. Îmi pare rău”, a spus Bartoli în conferinţa de presă organizată după meci. “Este timpul să mă retrag. Chiar cred că a venit timpul să fac asta.

Care au fost primele explicaţii ale franţuzoaicei? Jurnaliştii prezenţi la conferinţă au întrebat-o pe sportivă despre principalele motive

ADVERTISEMENT

De ce?

“Nu mai pot juca, fizic. Am avut parte de multe accidentări, corpul meu a suferit mult, mai ales la începutul acestui an. Am cîştigat Wimbledon-ul, dar chiar simt că mi-am irosit toată energia care îmi mai rămăsese în corp. Visul meu a devenit realitate şi momentul acela îmi va rămîne în minte pentru totdeauna, dar nu mai pot continua. După 45 de minute de joc sau o oră, am dureri peste tot.

A ştiut înaintea partidei?

“Nu e ceva ce ar trebui să ştii înaintea unui meci. Nu e neapărat să simţi înainte că va fi ultimul, dar eu am simţit asta imediat după. Am simţit că nu mai pot continua. A fost nevoie de un singur set, iar durerile au început să apară. Nu a fost o decizie uşor de luat, ba din contră. Am jucat tenis foarte mulţi ani şi am avut ocazia să-mi văd visul împlinit. Sinceră să fiu, a fost foarte greu, mi-am depăşit limitele pentru a-mi realiza cea mai mare dorinţă. Dar nu mai pot!

ADVERTISEMENT

I-a spus tatălui?

“L-am sunat şi i-am spus, sigur. Dar tatăl meu mă cunoaşte îndeajuns şi sînt sigură că a presimţit ceva atunci cînd am plecat de acasă. El m-a văzut, a văzut că sînt obosită, iar decizia mea nu l-a surprins mai deloc” 

Unde a avut probleme?

 “Tendonul lui Ahile mă doare foarte tare, iar din cauza asta nu pot să merg bine, mai ales după un meci de asemenea anvergură, în special pe hard. Mai am dureri la şolduri, umeri şi spate. Corpul unui jucător de tenis este folosit la maximum atît de mulţi ani, iar al meu nu mai poate continua.

ADVERTISEMENT

De ce e mîndră?

“Sînt mîndră pentru că am rămas aceeaşi persoană, onestă, loială faţă de prieteni, faţă de echipa cu care am lucrat, faţă de oamenii care m-au ajutat în tot acest timp, faţă de toţi cei care au lucrat cu mine în tot acest timp. Îi vor respecta mereu. Vreau ca atunci cînd unul dintre ei este întrebat: <<Cum e Marion Bartoli?>>, el să răspundă: <<E o persoană drăguţă!>>.”

Care sunt planurile de viitor?

“Oh, chiar nu ştiu. Nu m-am gîndit foarte mult acum. Am atît de multe lucruri de făcut pe lîngă tenis, deci sunt sigură că voi găsi activităţi. Trebuie doar să mă <<aşez>>.”

ADVERTISEMENT