Motivul atacului de la Dortmund: BANII! Cât ar fi câştigat atacatorul

Cotidianul german Bild a publicat informaţii incredibile despre atacul cu bombă de la Dortmund, care s-a petrecut cu câteva ore înainte de startul meciului din Ligă împotriva lui AS Monaco.

Fundaşul Marc Bartra a fost spitalizat, dar ibericul a scăpat cu răni uşoare. Germanii scriu că obiectivul atacatorului a fost să ucidă cât mai mulţi fotbalişti. Iar motivul este o tentativă de manipulare a preţului acţiunilor Borussiei Dortmund la bursă, notează sursa citată. Atacatorul ar fi vrut să obţină un profit rapid.

Suspectul a cumpărat acţiuni de 78.000 de euro. Profit: 3,8 milioane de euro

Bild scrie: "Poliţia are un suspect: investighează un cetăţean de naţionalitate rusă, Sergej W (28 de ani). Bărbatul care trăieşte în Baden-Württemberg era căutat de pe 13 aprilie pentru 20 de capete de acuzare pentru tentativă de crimă prin folosirea unui dispozitiv explozibil.

Ar fi putut detona bombele de la distanţă, din hotelul echipei, "L'Arrivee". Vineri dimineaţă, puţin înainte de ora 6, Serghei W. a fost arestat. Jucătorii Borussiei Dortmund ar fi trebui să moară pentru că infractorii care au mizat la bursă îşi doreau să câştige milioane".

Suspectul a cumpărat acţiuni la club în ziua meciului de 78.000 de euro. El a mizat pe scăderea vertiginoasă a acţiunilor.

El putea vinde ulterior acţiunile prin metoda "put option" la un prex fix stabilit înaintea atentatului. Profitul atacatorului s-ar fi ridicat la 3,9 milioane de euro.

viewscnt
1 EUR4.6599 lei+0,0343
1 USD3.8182 lei+0,0496
1 XAU163.5981 lei+0,9231