News

Motivul bizar pentru care un bărbat a fost concediat. Compania a numărat de câte ori s-a dus la toaletă

Un bărbat din China a fost dat afară pentru că se ducea prea des la toaletă în timp ce se afla la serviciu, astfel că angajatorul său nu a mai tolerat situația.
09.06.2023 | 20:46
Motivul bizar pentru care un barbat a fost concediat Compania a numarat de cate ori sa dus la toaleta
Motivul bizar pentru care un bărbat a fost concediat. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Se pare că bărbatul, care avea probleme de sănătate, a fost acuzat că petrece mult prea mult timp la toaletă. Compania i-a numărat ”intrările” și ”ieșirile”, fiind nu mai puțin de 22 de ori la toaletă într-o perioadă de 10 zile. Mai mult, ar fi petrecut la toaletă între 1 și 3 ore pentru fiecare ”intrare”.

Motivul bizar pentru care un bărbat a fost concediat

Angajatul, pe numele său Wang, suferise o intervenție chirurgicală pentru o ”problemă rectală” cândva în decembrie 2014, însă a acuzat ulterior probleme și dureri după operație. Wang a ajuns să petreacă între 3 și 6 ore pe zi la toaletă din iulie 2015, conform presei din China. În 2015, Wang a fost la toaletă de nu mai puțin de 22 de ori în perioada 7-17 septembrie, adică a vizitat toaletă de cel puțin trei ori pe zi.

ADVERTISEMENT

Compania angajatoare a constatat că bărbatul mergea la toaletă de 3 ori pe zi, în timpul programului, însă stătea acolo între 1 și 3 ore de fiecare dată, astfel că se poate spune că bărbatul stătea mai mult la toaletă decât la lucru. Wang a fost dat afară în 2015, însă cazul său a atras atenția opiniei publice doar acum.

Angajatorul a invocat în momentul concedierii prevederi din regulamentul de ordine interioară, însă bărbatul s-a adresat instanței și a început un proces menit să soluționeze conflictul de muncă. Cazul a ajuns chiar la înalta instanță din Tiajnin, care a constatat că bărbatul nu avea dreptate pentru că ar fi petrecut un număr absurd de ridicat de ore la WC.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, bărbatul nu și-a primit locul de muncă înapoi și, cel mai probabil, a cheltuit inutil mulți bani pentru această judecată. Presa din China remarcă faptul că majoritatea internauților au luat apărea companiei, deși au existat câțiva care au empatizat cu Wang, considerând că acesta era un om bolnav.

Mai multe companii din China au avut probleme chiar pentru că ar fi interzis pauzele de toaletă, conform unui raport al South China Morning Post. În 2021, o companie tehnologică din sudul țării a revoltat opinia publică după ce și-a amendat angajații care foloseau toaletă de mai multe ori pe zi.

ADVERTISEMENT

Între timp, un bărbat din Irlanda a fost dat afară de la Google, alături de peste 10.000 de colegi, în timp ce susținea un interviu cu un posibil candidat. Bărbatul s-a trezit că apelul său s-a blocat brusc, după care a fost anunțat că e dat afară. ”Am fost blocat peste tot. Și apoi am văzut la știri, după 15-20 de minute, că Google anunța 12.000 de disponibilizări”, explică Lanigan-Ryan.

Angajații au aflat, ulterior, că urmează restructurări masive, însă modul în care au aflat acest lucru a fost considerat destul de cinic. Practic, oamenii s-au trezit dați afară în câteva minute, după care au fost rugați să citească un anunț pe blogul companiei, care anunța disponibilizările în masă.

ADVERTISEMENT

”A fost doar acel e-mail: nu mai avem un loc de muncă pentru tine, și gata”, s-a plâns o altă angajată. Anna Ratner lucra la Google de mai bine de 6 ani și a povestit pentru Insider că a pierdut accesul la sistemele de lucru subit, fix înainte să-și înceapă munca. După care a văzut pe laptop un mesaj prin care era informată că trebuie să-și caute de lucru.

ADVERTISEMENT
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2...
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2 mondial
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de...
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de căsătorie cu fiul regretatului Nae Manea! Avea doar 17 ani când s-au cunoscut
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul...
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran. Femeia este fiica unui magnat român
Cum poți rămâne fără moștenire dacă „uiți” de ea mai mult de 3...
Cum poți rămâne fără moștenire dacă „uiți” de ea mai mult de 3 ani: „Dacă ai o proprietate, ai grijă de ea!”
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit...
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit cu amărăciune: Biserica era plină de…
Dezvăluire incendiară despre UDREA! Nimeni n-a bănuit: O femeie frumoasă și...
Dezvăluire incendiară despre UDREA! Nimeni n-a bănuit: O femeie frumoasă și...
Procesul secolului. Oana Roman și Vica Blochina, în fața judecătorilor
Procesul secolului. Oana Roman și Vica Blochina, în fața judecătorilor
Anamaria Prodan, răzbunare maximă pe Laurenţiu Reghecampf, avem imaginile colosale
Anamaria Prodan, răzbunare maximă pe Laurenţiu Reghecampf, avem imaginile colosale
Horoscopul lunii decembrie. Luna Nouă în Săgetător aduce mai mult optimism și progres...
Horoscopul lunii decembrie. Luna Nouă în Săgetător aduce mai mult optimism și progres la începutul lui 2024
Reacția Andreei Esca atunci când fiica ei și-a cumpărat BMW în valoare de...
Reacția Andreei Esca atunci când fiica ei și-a cumpărat BMW în valoare de 60.000 de euro
Ultimul mesaj transmis de un soldat român dispărut în Al Doilea Război Mondial....
Ultimul mesaj transmis de un soldat român dispărut în Al Doilea Război Mondial. Ce le-a scris celor dragi pe o scoarță de mesteacăn.
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!